El diputat de Desenvolupament Rural Ramiro Rivera recorre el Valle d’Aiora i es reunix amb els seus alcaldes

Post també disponible en: Castellano

El responsable de Polítiques contra la Despoblació ha visitat els municipis de Cofrentes, Jarafuel, Teresa de Cofrentes i Aiora

Rivera ha presentat als alcaldes de la comarca els diferents projectes posats en marxa des de la Diputació per a lluitar contra la despoblació

El diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera, ha realitzat una visita a la comarca del Valle d’Ayora-Cofrentes amb l’objectiu de donar a conéixer als alcaldes de la zona la labor que està duent a terme la Diputació de València per a acabar amb la problemàtica de la despoblació a l’interior de la província.

Ramiro Rivera ha mantingut una trobada, en el ple de l’Ajuntament de Teresa de Cofrentes, amb els alcaldes de Cortes de Pallás, David Herrera; Jarafuel, Fernando García; Aiora, José Vicente Anaya; Zarra, Ángel Pérez; i Teresa de Cofrentes, Francisco Cebrián; a més de la regidora de Cofrentes, Fulvia Coluccia.

La reunió ha servit per a presentar als responsables dels ajuntaments de la comarca els diferents projectes que està impulsant la Delegació de Desenvolupament Rural de la corporació provincial, entre els quals destaquen els plans de desenvolupament integral.

Es tracta de plans de cooperació territorial, amb solucions globals per a problemes comuns de diversos municipis, enfocats al repte demogràfic. El propòsit és evitar actuacions individuals dels municipis i apostar per la col·laboració entre actors i amb el teixit productiu, empresarial i associatiu.

Altres actuacions a destacar són la imminent elaboració d’un estudi de mobilitat per a la comarca, els plans d’ajudes de concurrència competitiva, i l’impuls d’habitatges socials. També s’ha informat els edils sobre el nou Fons de Despoblació, la nova distribució del qual està ara acabant de perfilar-se per part de la Generalitat.

“La Diputació té com a objectiu fonamental ajudar als municipis més xicotets i a les comarques d’interior perquè compten amb serveis i oportunitats que incrementen l’atractiu d’estes zones”, ha declarat el diputat.

Visita als municipis

Ramiro Rivera ha començat a Cofrentes la seua ruta per la comarca. Acompanyat pel seu alcalde, Salvador Honrubia, ha visitat el balneari de la localitat, que ocupa 210 persones de la zona, fonamentalment dones. Així mateix, s’han abordat nous projectes, vinculats a la salut i el benestar, per a aprofundir en la creació d’ocupació i en la lluita contra la despoblació.

La visita ha continuat a Jarafuel al costat del primer edil del municipi, Fernando García, on s’han analitzat els principals problemes en matèria sanitària, de comunicacions i d’ocupació que té la localitat. Rivera s’ha interessat pel nucli urbà, l’empedrat del qual s’ha renovat i homogeneïtzat amb ajuda dels plans d’inversió de la Diputació.

Després de la reunió amb els alcaldes a Teresa de Cofrentes, el diputat provincial ha finalitzat el recorregut per la comarca a Ayora. Acompanyat per l’alcalde, José Vicente Anaya, han visitat la base que té Divalterra en este municipi, on han pogut conversar amb els brigadistes. En la visita també han participat els alcaldes de Teresa de Cofrentes, Francisco Cebrián, i Zarra, Ángel Pérez.

En el Valle d’Ayora-Cofrentes li corresponen un total de 3.390.646 euros del Pla d’Inversions 2020-2021 de la Diputació. Així mateix, la comarca rebrà enguany un total de 621.338 euros del Fons de Cooperació en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*