El Ministeri de Foment destina 54 màquines llevaneu i 6.240 tones de sal per al pla de vialitat hivernal a la Comunitat

El delegado del Gobierno, Juan Carlos Fulgencio, ha presidido la reunión de coordinación del dispositivo que estará operativo hasta el 30 de abril.
sdr

Post també disponible en: Castellano

El delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha informat que el pla de vialitat hivernal 2019-2020 està compost en la Comunitat Valenciana per 54 màquines llevaneu de la Demarcació de Carreteres de l’Ministeri de Foment i AUMAR, 6.240 tones de clorur sòdic (sal) i 973.000 litres de salmorra.

El Ministeri de Foment va posar en marxa el passat 1 de novembre aquesta campanya a la Xarxa de Carreteres de l’Estat, que estarà operativa fins al 30 d’abril de 2020.

Fulgencio ha presidit la reunió de coordinació de el dispositiu celebrada al Centre de Conservació i Explotació del Rebollar, i que ha reunit els diferents organismes intervinents a fi de regular les actuacions davant del risc de nevades o altres condicions meteorològiques extremes.

En aquest sentit, el delegat ha explicat que davant “l’arribada de l’fred i les primeres neus tot està preparat. Foment, Guàrdia Civil i Trànsit ja han mobilitzat els seus efectius als quals cal sumar el III Batalló de la Unitat Militar d’Emergències (UME) que podrà activar-se en cas que fos necessari “. L’objectiu de el pla, segons ha dit Fulgencio, és “garantir el manteniment de la vialitat, nivells de servei i seguretat viària, a la Xarxa de Carreteres de l’Estat a la Comunitat Valenciana”.

El delegat ha recordat que tots els trams de carreteres de la Xarxa de l’Estat tenen assignat un nivell de servei, “sent prioritària l’atenció d’aquelles vies amb més intensitat de trànsit, així com les autopistes i autovies que comuniquen les capitals de província i les poblacions de més de 20.000 habitants “.

Els principals actuacions que es duen a terme gràcies a el pla de vialitat són: la prevenció de la formació de plaques de gel sobre les calçades quan s’esperin gelades, mitjançant l’estesa de fundents (sal i salmorra); la informació als usuaris de les carreteres de qualsevol incidència amb l’antelació suficient; i la retirada de neu, minimitzant les pertorbacions a l’trànsit.

Mitjans materials per a la Comunitat Valenciana

El pla de vialitat desplega a la Comunitat Valenciana 54 màquines llevaneu per a les tres províncies, 40 estacions meteorològiques -dos d’elles mòbils-, 6 tot terrenys, 8 camions i altres vehicles, un turbofresa i 6 plantes de fabricació de salmorra. Així mateix es disposa d’6.240 tones de sal de la Demarcació de Carreteres i AUMAR i 973.000 litres de salmorra.

Per províncies, València compta amb 23 màquines llevaneu, 3.750 tones de sal i 620.000 litres de salmorra; Castelló disposa de 14 màquines llevaneu, 905 tones de sal emmagatzemada i 125.000 litres de salmorra i Alacant, 17 llevaneus, 1.585 tones de sal emmagatzemada i 228.000 litres de salmorra.

El delegat de Govern ha agraït la feina que tant els operaris de Carreteres com l’Agrupació de Trànsit realitzen quan arriben els temporals de neu. Així mateix, ha recordat als conductors que davant l’arribada de l’fred, a més de “extremar les mesures de seguretat han de fer cas a les indicacions de la DGT sobre situació de les vies”.

A la reunió celebreu, a més del delegat de Govern a la Comunitat Valenciana, també han estat presents el delegat de Govern a Castella-la Manxa, Francisco Tierraseca, la delegada de Govern a Aragó, Carmen Sánchez, així com els subdelegats de Govern a València , Castelló i Alacant, José Roberto González, Soledad Ten i Araceli Poblador, respectivament; el subdelegat de Govern a Terol, José Ramón Morro; el subdelegat de Govern a Albacete, Miguel Juan Espinosa i el subdelegat de Govern a Conca, Juan Rodríguez.

També hi han assistit, entre altres autoritats, el tinent coronel de la UME, Olaf Clavería; el coronel de la Comandància de València, Amador Escalada; el comissari provincial de València, Ignasi de l’Olmo; el tinent coronel cap de l’Sector de Trànsit de la Guàrdia Civil, Francisco Javier Sánchez-Ferragut; el director de el Centre de Gestió de Trànsit, Ricardo García i els alcaldes de Requena i Set Aigües, Mario Sánchez i Teresa Hernández, respectivament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*