El Pla Obert de la Diputació repartirà 2,9 milions més entre els municipis de la Foia de Bunyol-Xiva i 1,4 milions més al Valle de Aiora-Cofrents

Post també disponible en: Castellano

L’assignació d’este pla a quatre anys, una de les novetats per a facilitar la planificació i execució de les obres, creix en tots els municipis i assigna 12,9 milions d’euros a la Foia de Bunyol-Xiva i 8,1 milions al Valle de Aiora-Cofrents.

La vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix, assegura que “més enllà de titulars amb l’anunci de milions, facilitarem el procés als pobles perquè convertisquen en realitat els seus projectes”.

El ple de gener aprovarà un pla que premiarà les iniciatives arriscades i noves que transformen els municipis i que tindrà tres convocatòries anuals, la primera a l’abril. Es podran presentar projectes durant tot l’any.

Els municipis de la Foia de Bunyol-Xiva i el Valle de Aiora-Cofrents han vist incrementada la seua assignació amb el nou Pla Obert d’Inversions de la Diputació de València. En concret, els nou ajuntaments de L’Hoya rebran en el seu conjunt 12.975.836 euros en els pròxims quatre anys, 2,9 milions més que en el període 2019-23; mentre que els set consistoris del Valle de Aiora-Cofrents disposaran de 8.171.390 euros, 1,4 milions més que en la passada legislatura.

Totes les comarques valencianes han vist incrementada de manera considerable l’assignació del nou Pla Obert d’Inversions de la Diputació de València, el major programa inversor en la història de la corporació provincial amb una partida de 350 milions d’euros a quatre anys. Precisament la planificació quadriennal és una de les principals novetats d’un pla que pretén “facilitar el procés als ajuntaments, que podran presentar els seus projectes en qualsevol moment, sense pressions, i disposaran del temps suficient per a executar les obres i que els diners es queden als pobles”, destaca la vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix.

Les xifres del Pla Obert d’Inversions, comunicades a cada alcalde i alcaldessa el passat 5 de gener, tal com va avançar la vicepresidenta Enguix en la presentació del pla, confirmen que 257 de 264 ajuntaments rebran més diners amb el Pla Obert, mentre que els set restants disposaran d’inversions complementàries al llarg de la legislatura perquè puguen igualment incrementar els seus recursos. “La resposta ha sigut molt positiva per part dels alcaldes i alcaldesses, que valoren sobretot la implicació de la Diputació per a facilitar el procediment i agilitzar els projectes”, assegura la vicepresidenta.

En paraules d’Enguix, “queda acreditat l’esforç inversor i que els ajuntaments disposaran de més recursos econòmics, però no volem que este siga un pla sol de titulars amb una pluja de milions per als pobles, sinó que els projectes es plasmen en millores reals per als municipis i que siga també un pla de valors, que incentivarà la responsabilitat dels alcaldes en actuacions relacionades amb l’aigua, els espais verds i infantils, les infraestructures esportives o l’urbanisme amb perspectiva de gènere, i reconeixerà les bones pràctiques dels ajuntaments i les iniciatives noves que transformen els nostres municipis”.

Repartiment per municipis

L’assignació del nou pla d’inversions de la Diputació que dirigix Vicent Mompó creix exponencialment en els municipis de les dos comarques. En el cas de la Foia de Bunyol-Xiva, destaquen els 566.000 euros de més que rebran Xiva (2.378.356 euros) i Bunyol (2.057.477 euros); i els 362.000 euros addicionals per a Xest (1.804.304 euros). A més, Iàtova i Godelleta disposaran de més de 300.000 euros addicionals en el nou pla inversor de la Diputació.

Al Valle de Aiora-Cofrents, els principals increments es donen en la mateixa Aiora, amb 366.000 euros més i 1.941.420 euros d’assignació; i a Cofrents (1.180.288 euros), Teresa de Cofrents (1.067.328 euros) i Jalance (984.470 euros), que veuen incrementada la seua assignació en més de 200.000 euros. En el cas de Cortes de Pallàs (1.122.251 euros) es produïx un descens de 29.000 euros que es compensarà amb altres línies d’inversió provincials.

La vicepresidenta Enguix afig que les modulacions en les fórmules de repartiment “sempre generen canvis puntuals en l’assignació als municipis, però esta vegada ha sigut a l’alça per a tots, com no podia ser d’una altra forma quan s’ha incrementat la dotació del pla en 60 milions d’euros”. “En esta ocasió ha prevalgut més la població que el territori, en coherència amb el que els valencians reclamen al sistema de finançament estatal, que ens infrafinança al no tindre en compte la població”, conclou la responsable provincial.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*