Post també disponible en: Castellano
L’Ajuntament de Bunyol va celebrar ahir, dilluns, la sessió plenària corresponent al mes d’octubre, en la qual el més ressenyable va ser la delegació competències en matèria d’infraestructures educatives per a adequar l’antic institut i que alberg el conservatori i l’aulari de l’escola oficial d’idiomes, entre altres usos. També va destacar la renúncia per motius laborals a la seua acta de regidor de Juan Luis Pallás.
El plenari va aprovar l’acta de la sessió anterior de setembre, així com la sol·licitud d’una subvenció d’una mica més de 39.000 euros a la Diputació de València per a netejar i adequar el Barranc dels Muts, des de Borrunes fins a l’edifici El Portal i la connexió fins al Pont de la República.
Aquesta actuació, segons va explicar Rafa Pérez respon primer a una necessitat, sota el criteri marcat en el pla director redactat recentment després de conveniarlo amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que ha de donar permís per a qualsevol actuació.
El punt va tirar avant per unanimitat de tots els grups municipals, així com els relatius a una rectificació d’errors sobre el contracte programa en matèria de serveis socials en els exercicis 2021-2024, i l’obertura de candidatures per a triar Jutge de Pau substitut.
Rehabilitació antic institut
El ple també va aprovar per unanimitat la delegació de competències de la Generalitat Valenciana a l’Ajuntament de Buñol per a l’obra de rehabilitació de l’antic institut, que acollirà diversos usos educatius, com el conservatori o l’escola oficial d’idiomes. Una obra que aconseguirà els 4,5 milions d’euros, finançats pel Pla Edificant de la Generalitat.
Rafa Pérez va explicar que després de l’aprovació en ple s’havia de licitar el projecte i posteriorment l’obra en si, que tindrà una duració de 14 mesos.
L’edil va assegurar que “fa anys que anem darrere d’aconseguir aquest finançament, esperem tindre el projecte a l’abril o maig de l’any que ve per a després licitar l’obra, que en el millor dels casos podria arrancar a la fi de 2022”.
Des de IAB es van mostrar alguns “dubtes” sobre els terminis de finançament donats per la Generalitat, i es va assegurar que era una “bona notícia perquè tenim un dèficit d’infraestructures”. A més, el seu portaveu, José Luis Carrascosa, va preguntar per una carta del claustre de professors del col·legi Cervantes en la qual asseguraven sentir-se desprotegits pels últims robatoris, i l’edil va assegurar que l’estat de conservació del col·legi presentava moltes deficiències.
Per la seua part el portaveu del PP, David Alis, va assegurar que fa temps que Buñol “mereix un conservatori a l’altura del seu nivell musical i educatiu”.
A preguntes de l’oposició Rafael Pérez va assegurar que la EPA i l’Escola Oficial d’Idiomes es reubicaran en altres centres educatius mentre duren les obres, i sobre l’estat dels col·legis públics va assegurar que en els últims sis anys “s’han fet més inversions que en molts anys anteriors” i que hi ha sol·licitat a la Generalitat des de 2019 una actuació per valor de 900.000 euros per a millorar les instal·lacions del col·legi Cervantes.
L’edil va desgranar diverses inversions, en el que va ser recolzat pel regidor d’Educació, Carlos Xerri, que a la pregunta de IAB sobre la partida pressupostària que resta en Educació per a manteniment de centres, va assegurar que “no sobrarà res a final d’any, la qual cosa queda ara mateix, quan es carregue la reposició de calderes i alguna actuació més, serà quasi zero”.
Sobre els problemes de vandalisme i robatoris en el centre de Cervantes l’alcaldessa, Jonquera Carrascosa, va assegurar que s’ha parlat en diverses ocasions amb la Conselleria d’Educació per a tractar que escometen millores perquè el centre té molts punts de fàcil accés, i va assegurar que s’està treballant a licitar un contracte per a col·locar alarmes.
També es va posar sobre la taula l’Oferta pública d’ocupació del Conservatori. María Vallés va assegurar que res havia canviat en els últims mesos i que a partir de novembre, respectant la petició dels sindicats i representants dels treballadors, s’hauran de prendre les següents decisions.
L’alcaldessa va afegir que han tingut diverses reunions amb municipis que tenen conservatoris municipals per a demanar a Conselleria d’Educació que aclarisca quins conservatoris assumirà en la seua xarxa i en quina situació quedaran els que no siguen assumits.
Renúncia de Juan Luis Pallás
Com a punt extraordinari del ple es va emportar la renúncia del regidor del PSOE Juan Luis Pallás, qui per motius laborals ha de deixar la seua acta. Es va acomiadar amb un emotiu discurs que va ser aplaudit i tots els portaveus van tindre paraules d’afecte cap a ell.
Li substituirà Mireia Parla, qui prendrà possessió en el pròxim ple.
Control de l’oposició
En les resolucions d’alcaldia el PP va preguntar per diverses factures de juliol, agost i setembre per 9000 euros per a contractar una empresa el servei d’autobús urbà, al que Rafa Pérez va respondre que l’autobús municipal té constants avaries i va caldre recórrer a aquest servei
També el PP i IAB van preguntar pel contracte per a l’escola de teatre, al que Carles Xerri va respondre que s’ha posat “en ordre” el contracte que havia de forma separada per a les classes extraescolars en els col·legis i per a l’escola de teatre d’adults, posant tots dos serveis en un mateix contracte.
IAB també va preguntar per les declaracions fetes en una xarxa social per un alt càrrec de la Generalitat criticant al municipi per la Tomatina pel que considerava tirar menjar d’una banda, i per una altra contaminar amb el llançament de globus d’heli. María Vallés va informar que es va elevar una queixa, perquè els globus eren biodegradables, per tant no contaminaven, igual que sobre la valoració de la Tomatina.
Precs i preguntes
En precs i preguntes José Luis Carrascosa, de IAB, va preguntar per com s’estava tractant de salvaguardar les làpides històriques del cementeri civil, després del compromís de Conselleria fa diversos anys de restaurar-lo.
Jonquera Carrascosa va explicar que la Conselleria va avaluar els treballs i després la mateixa Conselleria va frenar el procés en sorgir problemes amb la titularitat dels nínxols, a l’ésser un tema jurídic complex.
També va preguntar IAB sobre el procés de contractació dels serveis de promoció turística derivats del conveni amb la Generalitat, en presentar les empreses els seus pressupostos un dia després de la signatura del conveni i abans que es començara l’expedient de contractació. L’edil de Turisme va explicar que el conveni es va signar a l’agost però que sabia la quantitat que s’anava a atorgar i per a què fins des de diversos mesos abans, i que per tant s’havien posat a treballar amb antelació.
Be the first to comment