El ple de Bunyol aprova la creació d’un Catàleg de Béns i Espais Protegits

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar en la vesprada d’ahir, dilluns, el ple ordinari corresponent al mes d’abril, on es van debatre i van votar diverses propostes que van quedar arracades d’informes i estudi en el ple de març.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió de març es va debatre la proposta de IAB d’iniciar els tràmits per a dotar al municipi d’un Catàleg de Béns i Espais Protegits. Amb l’informe de l’arquitecte municipal, que estima el cost en 48.000 € d’aquests treballs per part d’una empresa externa i un termini d’execució aproximat de 8 mesos, es va aprovar per unanimitat el punt, introduint alguna esmena plantejada des d’Esquerra Unida per l’edil d’Urbanisme, Rafael Pérez. 

Així, finalment es va aprovar el dotar de partida pressupostària i buscar els fons necessaris, ja que no estava recollit en el pressupost municipal de 2021, per a després licitar el contracte i fer els treballs. També es va recollir la necessitat de suspendre les llicències municipals que afecten els béns que es cataloguen una vegada es pose en marxa el Catàleg de Béns i Espais Protegits.

En el tercer punt també es va debatre una moció, en aquest cas de Podemos Bunyol i de IAB, sobre una transició energètica sostenible, en la qual s’insta a secundar-se en les energies renovables, però d’una forma racional, oposant-se a grans plantes solars que agredisquen el patrimoni ambiental del municipi.

En el debat del punt es va preguntar al Govern per les publicacions aparegudes en premsa d’una empresa que busca terrenys a Buñol per a instal·lar un parc solar fotovoltaic. L’alcaldessa, Juncal Carrascosa, va assegurar que aquesta empresa va mantindre una reunió amb ella per a informar-lo de la seua intenció d’instal·lar una planta en la partida de Farrajón, sobre unes 70 hectàrees de sòl rústic i que suposaria uns ingressos inicials per a l’ajuntament per impostos de 1,5 milions d’euros, i després any a any entorn de 200.000 euros cada exercici en impostos, amb un impacte important en l’ocupació durant la construcció, però mínim posteriorment per al manteniment. L’alcaldessa va afegir que es posarà de nou en contacte amb l’empresa vista la publicitat que ha realitzat per a mantindre una reunió informativa amb tots els portaveus dels grups polítics i així conéixer més en profunditat el projecte per a poder tindre un posicionament.

El punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups polítics, excepte el PSOE que es va abstindre.

En el quart punt es va aprovar per unanimitat la moció de Podemos Bunyol en suport a la iniciativa per una Llei que garantisca el Dret a l’Habitatge.

Després de donar compte de les resolucions d’alcaldia i els regidors, es va informar de les delegacions a l’edil Alejandra Corachán Carrascosa, qui es farà càrrec de Mobilitat i Accessibilitat i de la regidoria de Dona.

Precs i preguntes

El portaveu del PP, David Alís, va preguntar “si amb el pressupost de l’àrea d’Habitatge s’estava ajudant a reallotjar a famílies del municipi en immobles que no són públics davant la falta de pisos municipals”. Va contestar l’edil de Benestar Social, Carles Xerri, que els recursos econòmics per a aquest fi no sols són d’Habitatge, sobretot són de Benestar Social.

El portaveu de IAB, José Luis Carrascosa, també va preguntar per les ajudes de la segona convocatòria del Pla Parèntesi, va expressar la seua opinió “d’un greuge comparatiu entre negocis que havien pogut obrir amb normalitat i altres que han hagut de tancar o restringir el seu horari durant mesos i va preguntar si hi haurà un tercer pla d’ajudes”.

Juncal Carrascosa va respondre que les bases de les ajudes es van aprovar per consens en el Consell Econòmic i Social i que no hi havia cap greuge comparatiu, al que va afegir que d’unes 80 pimes i autònoms que podien haver-les sol·licitat finalment ho van fer 52, i va assegurar que queda encara una partida econòmica important per a continuar ajudant al teixit comercial i empresarial i que es tractarà que les noves ajudes estimulen la reactivació de l’economia local.

Finalment IAB va preguntar pel recurs de reposició interposat al Govern sobre el pròxim Butlletí d’Informació Municipal, en considerar que no compleix la norma el que els grups municipals tinguen un espai com a partits per a expressar la seua opinió.

Manuel Sierra va respondre que el BIM és una eina de comunicació municipal històrica, que deixa per a la posteritat les accions de gestió i l’opinió de tots els partits i que la intenció del Govern és traure’l al carrer pròximament.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*