El portal municipal d’Utiel implanta un sistema avançat d’accessibilitat web

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha subvencionat amb 5.000 EUR esta adaptació en la web www.utiel.es, la qual cosa permetrà un accés universal sense barreres per a tota la ciutadania.

El portal de l’Ajuntament d’Utiel www.utiel.es comptarà en breu amb l’adaptació a la normativa sobre accessibilitat web el que permetrà una major usabilitat a la ciutadania.

El projecte, subvencionat per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica amb un import de 5.000 €, ja s’ha finalitzat i en properes dates estarà actiu, facilitant així l’accés universal a la web independentment de la diversitats funcionals que puguin tenir els usuaris (motrius, cognitives, visuals, auditives …)

En concret, el Portal de transparència serà el primer en adequar-se a la normativa d’accessibilitat i posteriorment ho farà també la web municipal.

En www.utiel.es/transparencia la ciutadania té a la seua disposició informació relativa a la gestió de l’administració local (pressupostos, normativa municipal, ocupació pública, dades d’interès públic …) i amb aquesta adaptació la pàgina arribarà un dels seus principals objectius : la universalització de la informació, aconseguint que tots els ciutadans i ciutadanes puguen navegar pel portal sense trobar dificultats d’accés.

Disseny Responsive: Adaptació a dispositius mòbils

La pàgina web de l’Ajuntament d’Utiel es visualitzarà correctament en els dispositius mòbils utilitzant un disseny adaptatiu (responsive) a les característiques i possibilitats de cada terminal.

La pàgina és compatible amb els navegadors més comuns: Microsoft Edge (substitut i evolució de l’Internet Explorer), Chrome i Firefox perquè està basada en l’ús de tecnologies HTML5 centrades en estàndards de programació.

El portal oferix vistes web compatibles A 301.549 v2.1.2 (2018-08) i s’ajusta a les pautes definides pel grup de treball permanent Web Accessibility Initiative (WAI) per al seu nivell AA, (intermedi) respectant els criteris més avançats com la audiodescripció o la mida de text augmentable entre d’altres.

El web incorpora la declaració i el formulari de queixes i reclamacions sobre accessibilitat i més l’Ajuntament d’Utiel facilitarà el preceptiu informe sobre accessibilitat a l’Observatori d’Accessibilitat, iniciativa del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital.

Accessibilitat web

Les barreres també existixen a Internet de manera que les webs accessibles són imprescindibles per trencar les limitacions que persones amb dificultats motrius, sensorials o cognitives poden trobar-se a l’hora d’accedir a la informació a la xarxa.

Actualment, la majoria dels llocs web i els programaris web presenten barreres d’accessibilitat, el que dificulta o impossibilita la seua utilització a milers de persones amb diversitat funcional.

Per evitar aquesta situació, els criteris d’usabilitat i accessibilitat universal han centrat l’adaptació de l’portal de transparència d’Utiel, facilitant un accés a la informació equitatiu i en igualtat d’oportunitats per a tota la ciutadania.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*