El PP d’Aras de los Olmos denuncia la «convocatòria irregular» de ple on s’aprovaran els comptes municipals per al 2020

Post també disponible en: Castellano

El grup municipal del PP d’Aras de los Olmos ha denunciat «la irregular convocatòria de ple previst per avui per defectes de forma i vulneració dels drets reconeguts als membres de la Corporació municipal, per la qual sol·licita la seva suspensió».

El portaveu popular Diumenge Sáez ha presentat una sol·licitud per anul·lar la convocatòria, a l’entendre que l’alcalde socialista, Rafael Giménez Chicharro, «ha incomplert l’article 82.2 de Reial Decret de l’Reglament d’organització, funcionament i règim jurídic de les entitats locals» i ha «emmordassat a l’oposició deixant als Areños sense la veu dels representants que estan exercint la fiscalització de el govern local».

El citat reglament estableix que «en l’ordre del dia només poden incloure assumptes que hagin estat prèviament dictaminats, informats o sotmesos a consulta de la comissió informativa que correspongui».

En aquest cas, no s’ha respectat la norma i «no se’ns ha donat la possibilitat de ser informats en la comissió informativa corresponent». La comissió d’Hisenda hauria d’haver estat convocada per analitzar els Pressupostos, ha explicat Sáez, que ha sol·licitat «l’estat d’execució dels comptes municipals tal com exigeix ​​la Base 77 de l’Pressupost General».

El portaveu municipal popular lamenta que s’hagi «convocat com ple ordinari una sessió que, en realitat, és extraordinària i que es fa amb l’objectiu que els regidors de l’oposició no puguin exercir el seu mandat democràtic i renunciar a la transparència que ha de presidir , especialment, un ple en què es van a aprovar els comptes municipals per a 2020 ».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*