El PP d’Aras de los Olmos proposa l’anul·lació de l’impost de plusvàlua quan l’immoble perd valor

Post també disponible en: Castellano

El portaveu de Grup Popular a l’Ajuntament de Llaures dels Olmos, Domingo Sáez, ha presentat una proposta perquè sigui estudiada i debatuda pel ple municipal per anul·lar l’impost de plusvàlua quan l’immoble perd valor. «En un poble afectat pel fenomen de la despoblació, els representants públics tenim l’obligació de facilitar tots els mitjans que tinguem a la nostra disposició per a millorar la qualitat de vida de la població», assenyala Sáez.

En la seva petició fa referència a l’any 2017 quan «el Tribunal Constitucional anul·lava l’impost municipal sobre les plusvàlues, que gravava la revalorització dels immobles quan són venuts, encara que hagin perdut valor». Segons aquesta sentència, aquest impost només hauria de ser liquidat quan es generen guanys reals.

De la mateixa manera la Constitució Espanyola, indica que «tots contribuiran a les despeses públiques d’acord amb la seva capacitat econòmica mitjançant un sistema tributari just inspirat en els principis d’igualtat i progressivitat».

És per això, ha explicat Sáez, que «el fet de determinar la quota tributària d’acord amb la diferència de valoració cadastral, independentment dels mitjans econòmics de l’obligat tributari vulnera aquests principis constitucionals, ja que no es tenen en compte ni la variació patrimonial que ha patit el subjecte passiu de l’impost, ni la valoració real de l’immoble objecte de la transmissió ».

Davant la doctrina establerta pel Tribunal Constitucional, i en favor dels contribuents, el Grup Popular considera «injust que un ciutadà que hagi perdut diners en l’operació tingui, a més, que pagar un impost a l’Administració».
Amb l’objectiu de contribuir a millorar l’economia, la qualitat de vida de les famílies, ia combatre el repte demogràfic de Llaures dels Olmos, els populars insten els seus companys de corporació municipal de l’equip de Govern a «aprovar aquesta proposta en benefici de la ciutadania ».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*