El PP reclama a Gaspar que no elimine bases de brigades forestals i acabe amb els retalls en les ajudes per incendis

Contelles defén el manteniment de l'actual estructura de bases per a brigades forestals i inclús ampliar-la en enclavaments estratègics.
Contelles defén el manteniment de l'actual estructura de bases per a brigades forestals i inclús ampliar-la en enclavaments estratègics.
Contelles defén el manteniment de l'actual estructura de bases per a brigades forestals i inclús ampliar-la en enclavaments estratègics.
Contelles defén el manteniment de l’actual estructura de bases per a brigades forestals i inclús ampliar-la en enclavaments estratègics.

La portaveu del Grup Popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha reclamat al president de la corporació provincial, Toni Gaspar, “que reconsidere la decisió d’eliminar bases de les brigades forestals de Divalterra i, de la mateixa manera, acabe amb els retalls que s’han produït en els últims mesos en les partides destinades a reparar els danys per incendios". Mari Carmen Contelles hi ha assenyalat que este tipus de decisions "inciden negativament en les polítiques de prevenció i extinció d’incendios” i ha subratllat que el desastre ocasionat pel foc en els termes municipals de Gandia, Llutxent, Pinet, Ador, Barx i Quatretonda “confirma la posició defesa pel PP de mantindre l’actual estructura de bases de Divalterra i inclús ampliar-la en enclavaments estratègics per a evitar en la mesura que es puga que es tornen a produir este tipus de situaciones”.

En este sentit, ha criticat també que el govern provincial haja reduït en 1,6 milions d’euros la consignació destinada a municipis per a reparació de danys per incendis per mitjà de modificacions del pressupost aprovat per a 2018. “Ese diners ha desaparegut per a poder pagar subvencions a empreses privades, plans teledirigits per la Generalitat o gastos en publicitat”.

“Llama l’atenció -ha continuat- que les dites modificacions s’aprovaren al maig, abans de la campanya d’incendis, la qual cosa demostra l’escàs compromís i sensibilitat de l’equip de gobierno”. Eixos canvis pressupostaris van ser recolzats per PSPV-PSOE, Compromís Esquerra Unida i el diputat no adscrit, mentres que el PP va mostrar el seu desacord en el Ple.

Oposició a l’eliminació de bases de brigades forestals

Contelles, que ha agraït el “inmenso treball i esforç dels brigadistes durant estos dies en l’incendi de Llutxent, però també en Milers, Andilla o Énova, així com sempre que s’ha requerido”, ha recordat que el grup popular ja va mostrar la seua oposició a la nova distribució de les bases de les brigades forestals de Divalterra que pretén implantar l’equip de govern. De la mateixa manera ha destacat la labor desenrotllada pels efectius del Consorci Provincial de Bombers així com de tots els cossos que han treballat en les labors d’extinció de l’incendi de Llutxent. La portaveu popular ha denunciat que la dita proposada “se ha fet d’esquena als ajuntaments i sense haver sigut sotmés a l’aprovació del consell d’administració de l’empresa pública, i a més no s’ha tingut en compte l’opinió ni les necessitats dels municipis en la planificació de les brigades forestales”.

“El estudi no va tindre en compte la ubicació estratègica d’algunes d’estes brigades, per exemple les de Sellent i Estubeny, que per la seua posició i la seua ràpida connexió amb infraestructures de comunicació com l’A7 són de les més àgils i ràpides a actuar i de les que més conats d’incendi han detectat i sufocat en els últims años”. Precisament estes són dos de les brigades que la proposta elimina, junt amb les de Torrebaja i Gátova, que són dos zones amb risc de despoblació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*