El projecte pilot vSOC avança en la primera fase per a protegir els municipis enfront de ciberatacs

Post també disponible en: Castellano

El projecte, desenvolupat per la Generalitat i la Diputació de València, és una eina cedida pel Centro Criptológico Nacional

Els ajuntaments participants en la primera fase del projecte són Albaida, Almàssera, Ayora, Bonrepòs i Mirambell, Canet d’en Berenguer, Corbera, Favara, Foios, Guadassuar i Villar del Arzobispo

La diputada de Modernització i Informàtica, Mentxu Balaguer, explica que “ja s’han abordat la integració de les aplicacions del padró d’habitants i gestió d’ingressos com a primeres accions del projecte”

Els ajuntaments participants en el projecte pilot  vSOC per a entitats locals del Centro Criptológico Nacional (CCN-CERT) avancen en la primera fase del programa dirigit a protegir els sistemes informàtics municipals enfront de ciberatacs.

Actualment s’està treballant en les primeres accions del projecte encaminades a l’anàlisi de les aplicacions proporcionades per la Diputació, ja que l’organisme provincial oferix aplicacions informàtiques per a la gestió municipal. En el CSIRT-CV s’estan rebent dades de les aplicacions del padró d’habitants i de la gestió d’ingressos.

Per a la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, “el projecte vSOC està dissenyat per a ajudar en el compliment de l’Esquema Nacional de Seguretat, especialment amb mesures que impliquen la vigilància de seguretat en la seua infraestructura, així com la recol·lecció, anàlisi i l’emmagatzematge de registres i de l’activitat de la seua xarxa i actius crítics”.

El projecte pilot vSOC per a entitats locals del CCN-CERT permet gestionar la seguretat dels ajuntaments des d’un únic Centre d’Operacions de Ciberseguretat (SOC) virtual. Els consistoris participants en el projecte pilot són els d’Albaida, Almàssera, Ayora, Bonrepòs i Mirambell, Canet d’en Berenguer, Corbera, Favara, Foios, Guadassuar i Villar del Arzobispo; per a la seua posada en marxa, les entitats comptaran amb l’ajuda dels experts de CSIRT-CV, que porten anys treballant amb esta mateixa solució tecnològica en el centre autonòmic de ciberseguretat.

La Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC) de la Generalitat i la Diputació de València lideren este projecte, que ha sigut possible gràcies a l’estreta col·laboració existent entre el Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV) i el Centro Criptológico Nacional.

El projecte consta de dos fases. En esta primera fase, s’han seleccionat deu ajuntaments per la seua grandària, mitjans o xicotets, i per les característiques tècniques de les seues infraestructures per a dur a terme el projecte pilot. En una segona fase i amb els resultats obtinguts, es perseguix poder ampliar l’abast a altres ajuntaments de la província i, si fóra possible, de la Comunitat.

Amb el projecte pilot, “estos ajuntaments veuran millorades les línies de defensa de la seua seguretat per a poder implementar-ho en la resta dels municipis que estiguen interessats” ha assenyalat la diputada de Modernització i Informàtica, Mentxu Balaguer.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*