El PSPV-PSOE de la Foia qualifica de “injust” el Pla Obert d’Inversions de la Diputació

Post també disponible en: Castellano

Els socialistes reclamen que la Diputació “té obligació de vetlar pels interessos de tots els municipis”.

Després de conéixer l’assignació provinent del nou Pla Obert d’Inversions de la Diputació de València als municipis de la Foia de Bunyol Xiva el PSPV-PSOE de la comarca ha qualificat que “es tracta d’un repartiment injust i desproporcionat que s’acarnissa amb retallades en els municipis més xicotets de la comarca”, segons els socialistes.

“En el període 2020-2023, la Diputació governada per l’esquerra comptava amb els fons del Pla d’Inversions més el pla Reacciona, que ara amb el nou govern provincial se suprimeix i ha quedat inclòs dins del Pla Obert d’Inversions”. 

Segons els socialistes, a la comarca de la Foia “municipis com Alboraig, Dosaigües i Iàtova veuen minvats els seus recursos en fins a un 17% en els pròxims anys”. Els socialistes reclamen “que la Diputació de València té obligació de vetlar pels interessos dels municipis més xicotets perquè són els que més ho necessiten”. 

D’altra banda, es lamenten “que ja no siga un criteri que els ajuntaments disposen de plans antifrau que garanteixen una correcta fiscalització i control dels fons i tampoc es tinguen en compte els plans urbans d’actuació municipal que plasmen les accions i el compromís de totes les administracions públiques per a intentar protegir el nostre planeta i mitigar la deterioració del nostre territori protegint el medi ambient”.

Finalment, els socialistes han mostrat “preocupació pel futur del Fons de Cooperació Municipal, de tal forma que els grups municipals han registrat mocions en diversos ajuntaments de la comarca, és fonamental que conjuminem esforços perquè els nostres pobles tinguen els recursos que mereixen i no patisquen més retallades”, han finalitzat des del PSPV-PSOE.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*