Els Premis Turisme Comunitat Valenciana reconeixen a la Fira de el primer tall de la mel d’Aiora i la nit de les espelmes de Titaguas

Post també disponible en: Castellano

Els premiats són Palau Ducal dels Borja; I Curs d’Especialització Turisme Gastronòmic; la XIX Fira Primer Tall de la Mel d’Ayora; AMUFOR; la Nit de les Veles Titaguas; Viunatura i Horta Viva

També s’han atorgat mencions especials als que durant 2020 s’hagen distingit per la seua contribució a pal·liar els efectes ocasionats per la COVID-19 sobre el sector turístic valencià

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat la resolució de la concessió dels Premis Turisme ‘que ha atorgat el jurat en la seua edició corresponent a 2019 en cadascuna de les modalitats convocades.

Premis Turisme Comunitat Valenciana són uns guardons que tenen com a objectiu reconèixer a persones, entitats i institucions que durant l’any hagen destacat per la seua tasca a favor del turisme a la Comunitat.

En l’edició de 2019, el guardó a la “trajectòria turística” ha recaigut en la Fundació Palau Ducal dels Borja Fundació de la Comunitat Valenciana. Aquesta categoria reconeix l’esforç i la dedicació al llarg dels anys en el desenvolupament d’iniciatives empresarials o dinamització de productes turístics o destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana, com el desenvolupament de la seua professió o activitat mitjançant una participació activa i participativa dins dels seus empreses, en pro del turisme.

El Premi a “la formació, investigació i innovació turística” ha estat concedit al I Curs d’Especialització en Turisme Gastronòmic i Cultura Culinària. Aquesta modalitat s’atorga a qui el 2019 haga desenvolupat projectes de base innovadora que comporten un increment de la competitivitat del sector turístic de la Comunitat Valenciana.

El reconeixement ‘A la promoció i comunicació turística’ s’ha atorgat a la XIX edició Fira Primer Tall de la Mel d’Ayora. Aquesta modalitat reconeix les accions o campanyes de comunicació turístiques noves, tant des de l’àmbit de l’empresa turística com les destinacions sempre que hagin suposat una millora clara del seu posicionament en els mercats mitjançant activitats de promoció que incideixin en els seus valors diferencials i incrementin el flux turístic.

En la modalitat ‘al turisme sostenible’, s’ha reconegut a l’Associació de Municipis Forestals C.V, (Amufor) art rupestre i el bosc com a model de gestió del turisme. En aquesta categoria es reconeix a qui el 2019 haga contribuït significativament al desenvolupament per al creixement econòmic sostenible, la generació d’ocupació i reducció de pobresa, l’ús eficient de recursos i la protecció de l’entorn; així com el foment dels valors culturals i la diversitat del patrimoni.

A més, la Nit de les Veles de Titaguas ha estat la guardonada en aquesta edició en la modalitat de ‘turisme inclusiu’. En aquesta categoria es reconeix a qui el 2019 haga contribuït significativament a la millora de l’accessibilitat en tots els components de el sector turístic, en tant que permet gaudir l’oferta turística a totes les persones. També es valoren les iniciatives que desenvolupen el Codi Ètic de l’Turisme Valencià implantant accions de responsabilitat social empresarial o corporativa.

I finalment, en la modalitat ‘al ‘turista responsable’, s’ha atorgat el premi ex aequo a les empreses Viunatura, S.L. i a Horta viva- València Original Tours que pel producte que oferixen i les característiques de la seua gestió, atreuen a turistes responsables i compromesos amb el territori i la cultura.

Mencions Especials

A més, aquesta edició de Premis Turisme Comunitat Valenciana atorga una menció especial a l’ONG World Central Kitchen des de València, a Menús Solidaris de Castelló, ja Alacant Gastronòmica Solidària, els que van oferir 300.000 menús solidaris, per la seua aportació en els moments més durs de la pandèmia per la Covid-19.

També s’ha atorgat una menció especial a l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) ia Eva Beltrán Zurita, tècnic de Qualitat de Turisme CV, per l’esforç realitzat en l’elaboració de les guies d’especificacions per a la reducció del contagi pel coronavirus SARS -COV-2 en establiments turístics de primer ordre com són les platges o destinacions d’interior.

Així mateix, han estat reconeguts també amb una menció especial els hotels que van ser “medicalitzats” i van acollir a pacients amb Covid, l’Hotel Luz Castelló, Hotel AC València i Complex Sant Joan d’Alacant per la seua contribució a l’atenció sanitària durant els moments més durs de la pandèmia.

Finalment, destacar que aquests premis tenen caràcter exclusivament honorífic, per la qual cosa no comporten cap prestació econòmica i es lliuraran el proper dia 28 de setembre, en el marc dels actes organitzats per la Generalitat amb motiu del Dia Mundial del Turisme.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*