Els promotors de Rurable demostren que és possible emprendre en el medi rural

Post també disponible en: Castellano

El Grup d’Acció Local Rurable ha iniciat una campanya per a donar a conéixer a alguns els seus promotors, persones joves i no tan joves que han triat viure als pobles o tornar a ells després de la seua formació. Són gent que està en permanent contacte amb l’urbs, però per als qui viure i treballar al poble és una opció de vida i un èxit personal.

Andrea García va decidir obrir un forn a Xarafull, un poble que ja portava diversos anys sense una empresa que elaborara el pa diàriament. I Ricardo de la Vall, per a sorpresa fins i tot de la seua pròpia família, va triar quedar-se en la xicoteta pedania dels Coixos per a elaborar el seu vi i restaurar el vell celler familiar com a museu vitivinícola. Tots dos joveníssims. Tots dos decidits a portar avant els seus projectes vitals i empresarials.
Però no són els únics. Irene Fontana va obrir un centre de ioga a Aiora, José Antonio Costa va millorar el seu forja artística a Xarafull, Raúl Martínez va instal·lar un trencador estudi de vinilado a Requena… i així fins a deu projectes que RURABLE mostra com a exemple d’emprenedoria rural. Darrere de cadascun d’aquests casos hi ha una història diferent, però totes comparteixen alguna cosa: l’entusiasme per les seues respectives professions i la fe en què poden aportar i fer créixer la xicoteta comunitat a la qual pertanyen.
Digitalització de ruscos, assessorament fiscal, turisme rural, integració de persones amb discapacitat… les apostes tan variades com les raons que han portat a aquestes persones a triar el medi rural per a construir en ell el seu futur.
Pots conéixer totes les seues històries ací: https://www.rurable.com/gente-rurable/
La campanya ha sigut finançada per la Diputació de València des de l’àrea de Desenvolupament Rural
i Política contra la Despoblació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*