Els terroristes processats per l’atemptat a les Rambles van realitzar 106 recerques a Internet sobre La Tomatina de Bunyol

La presencia policial se ha reforzado los últimos años en La Tomatina de Buñol.
La presencia policial se ha reforzado los últimos años en La Tomatina de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

La presencia policial se ha reforzado los últimos años en La Tomatina de Buñol.
La presència policial s’ha reforçat els últims anys a La Tomatina de Bunyol.

Tal com ha transcendit, els tres presumptes terroristes processats per l’Audiència Nacional pels atemptats de l’17 d’agost a Catalunya van realitzar un total de 106 recerques a Internet sobre La Tomatina de Bunyol, segons es recull en la sentència del jutge, de manera que podrien haver estudiat entre els seus possibles objectius aquest internacionalment conegut festeig.

Els tres presumptes terroristes ara processats, Driss Oukabir, Mohammed Houli Chemlal i Said Ben Lazza, també van dur a terme un total 125 recerques a Internet sobre l’Audiència Nacional, altres 104 recerques de l’Alhambra de Granada; així com un total de 219 sobre l’embassament de Riudecanyes, que està ubicat a Tarragona.

Els tres presumptes terroristes tenien a més en el seu poder nombroses fotografies de diversos estadis de futbol, ​​concretament del Santiago Bernabéu així com del Camp Nou; a més del Museu Thyssen, a Madrid; de la Torre Agbar, a Barcelona; i també de la Torre Eiffel, a París.

Segons es pot llegir en la sentència del jutge, els presumptes terroristes van començar a comprar material per fabricar explosius tres mesos abans dels atacs, pel que van arribar a acumular entre 200 i 500 quilos d’explosius, a més de 104 bombones de butà i 19 artefactes casolans.

L’acte del jutge recull que els presumptes terroristes van fer apilament de «tal quantitat de material per a la confecció d’explosius i de tal potència destructiva» que, si els haguessin utilitzat per atemptar contra monuments o llocs de gran afluència, com pel que sembla pretenien «haguessin provocat uns danys d’enormes dimensions », segons els informes realitzats pels especialistes en explosius.

No obstant això, els seus plans es van precipitar per l’explosió que es va produir al xalet d’Alcanar el 16 d’agost de 2017, circumstància que va obligar a accelerar les seves accions i que va motivar l’atemptat de Younes Abouyaaqub, qui amb una furgoneta va atropellar als transeünts que passejaven per les Rambles de Barcelona el 17 d’agost de 2017; mentre que altres terroristes van colpejar al Passeig Marítim de Cambrils la matinada del 18 d’agost. Tots ells van ser abatuts per les forces policials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*