Entra en vigor a Utiel l’ordenança municipal que regula el registre censal caní

Post també disponible en: Castellano

Des del 22 de gener, els agents verificaran el compliment d’aquesta normativa

Després de finalitzar la campanya de censat caní posada en marxa per l’Ajuntament d’Utiel juntament amb l’empresa ADN Caní, entra en vigor l’ordenança municipal de la tinença i protecció d’animals.

En compliment d’aquesta normativa, demà s’iniciarà la presa de mostres i la Policia Local requerirà als propietaris de gossos que circulin per la via pública la identificació de la seua mascota al cens caní genètic municipal.

Fins al 22 de febrer els agents desenvoluparan una campanya informativa prèvia a la sancionadora. Així, aquells ciutadans que no hagen formalitzat encara el registre, tindran l’obligació d’inscriure la seva mascota fins a aquesta data límit abans d’obrir-se l’expedient sancionador.

D’acord a l’article 8 punt 1 de l’ordenança municipal de la tinença, la protecció i els serveis de retirada i dipòsit d’animals, tots els gossos de el terme municipal han d’estar inscrits en el registre censal caní i l’incompliment dels articles d’aquesta ordenança (inscripció en cens per microxip i patró d’ADN, obligació de recollida d’excrements, etc.) derivarà en sancions de fins a 600 €.

El manteniment i actualització de cens caní municipal (nous naixements i adquisicions) continuarà realitzant-se el darrer dilluns de cada mes al Centre Social d’Utiel sol·licitant cita prèvia en línia https://www.adncanino.es/citas-utiel o via WhatsApp en el telèfon 648 94 41 49

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*