Entrevista. Stephane Soriano: “Crec en la Llibertat i defense una societat diversa i plural”

Post també disponible en: Castellano

Stephane Soriano es regidor de Govern obert, Comunicació, Modernització administrativa i Projectes europeus d’Ajuntament de Benaguasil i Responsable de la Secretaria de Diversitat del PPCV.

— Recentment el govern municipal de Benaguasil ha fet balanç del compliment dels seus compromisos amb els ciutadans i ha situat el seu compliment en un 85%. És una xifra molt elevada per a una legislatura tan excepcional marcada per la pandèmia de covid. ¿Significa això que estan satisfets amb el balanç global de la legislatura?

— Complir amb la paraula donada amb la ciutadania és una cosa que crec bàsic per a ostentar qualsevol càrrec públic. És cert que la pandèmia del Covid-19 va obligar a tots els ajuntaments a redefinir les prioritats i projectes municipals, però des del Govern Municipal de Benaguasil hem intentat fer tot el possible per a complir amb els nostres compromisos malgrat les circumstàncies.

No puc dir que hi haja satisfacció perquè alguns dels nostres projectes estan en vies de ser una realitat i altres espere que puguem dur-los a terme, però si que puc dir que existeix tranquil·litat per haver posat a les persones en el centre de la gestió municipal per damunt de les idees polítiques.

— Pot destacar-nos algun dels compromisos complits dels quals se senten més orgullosos?

— Per citar alguns projectes podem parlar de la creació del Espai de la Dona en matèria d’Igualtat, la posada en marxa de serveis de mediació i justícia gratuïta que han millorat l’atenció a la ciutadania, la reforma del CP Luis Vives o millores en Escoles Municipals, millores en instal·lacions esportives, la posada en marxa del Pla Municipal d’Asfaltat que en els pròxim mesos donarà un nou impuls en vies urbanes i camins rurals o l’aposta decidida per Europa amb la realització de més de 12 projectes europeus. 

També recentment hem aconseguit el finançament per a fer realitat el Fòrum Cultural i de Senyes d’Identitat amb la reforma integral de l’Antiga Estació de Dalt i del seu entorn.

Hem creat també noves zones verdes amb el Parc Safor que compta a més amb una zona de calistenia dissenyada per joves de Benaguasil i pel Projecte Benaguasil Créix posant en valor a les famílies de la nostra localitat i als seus nounats/as.

— Aquesta ha sigut una legislatura en la qual també han tingut molt de protagonisme els projectes europeus dels quals s’ha pogut beneficiar la localitat, ¿podem fer un resum d’ells?

— Sempre he tingut clar que Europa és present i futur i que Benaguasil havia de treballar intensament per a posicionar-se com a referent en la captació i realització de Projectes Europeus per a acostar a la ciutadania totes les oportunitats que brinda la Unió Europea ja siga des de l’educació, la cultura o a través d’ajudes per a emprenedoria.

Crec que hem aconseguit donar-li la volta al marcador en aquest sentit i hui dia, parlar de Benaguasil a més d’identificar-lo amb Falles i Qualitat de Vida, és identificar-lo amb projectes d’Europa que, per exemple, permeten a joves conéixer altres països, les institucions europees o tindre més oportunitats per a desenvolupar-se.

— Desgranem els projectes europeus, si li sembla. El Projecte YOU&EU està destinat a acostar la Unió Europea als joves, ¿què tal ha sigut la resposta entre aquest col·lectiu en la localitat?

— You&EU ha sigut tot un èxit i això ha sigut gràcies també, a la implicació dels Centres Educatius de Benaguasil. Estem preparant la documentació per a optar a noves convocatòries i també tenim intenció per exemple de crear beques perquè persones de la nostra localitat tinguen l’oportunitat, per exemple, de dur a terme pràctiques formatives a Brussel·les treballant en projectes vinculats amb el nostre municipi i amb institucions europees.

— ¿S’han complit per tant les expectatives que es tenien a principis de la legislatura en el terreny dels projectes europeus en la localitat o creu que encara queda per fer?

— Sempre queda per fer i per li vaig dir sí a l’alcalde Ximo Segarra per a tornar a presentar-se amb ell en una candidatura per a revalidar la confiança majoritària de la ciutadania.

Em quede per a contribuir a millorar la gestió municipal i a potenciar tot el possible Benaguasil. 

Sé perfectament que no tot és de color de rosa i que en uns certs aspectes tocarà reconfigurar coses, però en matèria de Projectes Europeus crec que en 4 anys i amb 2 de pandèmia hem avançat a passos de gegant i podem fer més.

Aqueix és el meu compromís personal amb les persones del municipi pel qual sent passió, fer tot el possible per a fer més i millor.

— Vosté també és responsable de l’àrea de diversitat de la Secretaria del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, ¿en quina situació creu que es troba actualment el respecte cap a la diversitat? 

— Crec que el president del PPCV ho ha dit en repetides ocasions, estem a favor de la llibertat de cada persona, pense com pensa, senta com senta o vulga com vulga.

Carlos Mazón al capdavant i tot el Partit Popular de la Comunitat Valenciana estem treballant per i per a la Diversitat. És una cosa que saben tots els col·lectius socials que treballen també ena aquest sentit i així li ho he traslladat en la meua condició de secretari de Diversitat en cada reunió mantinguda amb ells/as.

— ¿La societat ha avançat en aquest terreny o per contra creu que s’està produint una reculada social? 

— Sent sincers, crec que hi ha hagut un avanç molt important per a una generació que va viure canvis importants però que la societat i les institucions públiques, hem de conscienciar molt a les generacions més joves de la necessitat de viure baix valors com el respecte, la tolerància, la Igualtat i la Diversitat.

— Al seu judici, ¿quines polítiques són necessàries impulsar per a avançar en el terreny de la diversitat? I, al mateix temps, ¿quals creu que s’han posat en marxa de manera errònia?

— Aquest tema és una cosa que he parlat molt amb els i les representants de col·lectius. Hi ha aspectes que són molt millorables i Carlos Mazón a partir del pròxim 28 de maig, en la seua condició de President de la Generalitat Valenciana, té la intenció de dur a terme.

Hi ha temes per exemple per a les famílies monoparentals que són bàsics. Poder optar a escoles matineras per a conciliar la vida familiar i laboral és una preocupació que ha de ser resolta.

També les famílies nombroses han plantejat qüestions que tindran reflex en aqueixa gran reforma fiscal que durem a terme des del PPCV en la Generalitat Valenciana.

En matèria LGTBI hem de potenciar els Centres CIPS i ser capaços d’ampliar a més hospitals de referència la seua presència. 

També hem de ser capaços de reforçar la conscienciació educativa i també el suport social a persones en situació de vulnerabilitat que acudeixen setmanalment a rebre ajuda a través de col·lectius que es deixen la pell en favor de la Igualtat i de la Diversitat.

En matèria esportiva crec que la Generalitat Valenciana ha d’apostar de manera real per la celebració d’esdeveniments que a més de visibilitzar, ajuden a generar conscienciació ciutadana.

En 2026 tenim una bona oportunitat per a fer-ho a través dels GayGames i així li ho he dit als col·lectius que participen del patronat encarregat d’organitzar-lo i que necessita del suport institucional econòmic.

— Creu que, com alguns partits polítics defensen, l’avanç en assoliments socials i en un major respecte cap a la diversitat és patrimoni de només una part de l’espectre polític?

— Qui em coneix sap que defense allò en què crec. L’esquerra no és propietària de cap bandera social. Ni ho és ni ho ha sigut. El que va haver-hi en el seu moment en matèria LGTBI va ser al meu judici, un greu error de posicionament per part del PP d’aquells temps que hem pagat amb escreix. 

Si alguna cosa ha caracteritzat al PPCV és estar al costat de les persones. No juguem a la utilització política. Fixa’t, ens governa a Espanya un govern que es diu “feminista” però que ha promogut una Llei que ha permés que més de mil agressors sexuals vegen reduïdes les seues condemnes o que algun d’ells siga al carrer. Tenim a un govern que diu apostar per la Diversitat i han aprovat la Llei Trans aconseguint enfrontar-se entre ells i elles mateixas per a després acabant culpant a tot el que passava del desastre legislatiu que estan duent a terme.

Mai m’ha agradat utilitzar a ningú i no ho faré ara. Crec en la Llibertat i defense una societat diversa i plural. T’assegure que en el PPCV hi ha total compromís amb la Diversitat i bona prova d’això és que portem sota la direcció de Carlos Mazón treballant molt intensament en aquest sentit.

— Pot avançar-nos alguna de les novetats que en la seua Secretaria tenen previst incloure en el seu programa electoral per a les pròximes eleccions a la Comunitat Valenciana?

— He de ser respectuós amb els Coordinadors i coordinadoras del Programa Electoral del PPCV i crec que els competeix a ells i elles explicar les mesures a adoptar, però hi ha temes relacionats amb l’educació, la sanitat, l’ajuda social o inclosos dins de la gran reforma fiscal de Carlos Mazón que estaran entre propostes de gran importància per a millorar la situació en matèria de Diversitat en la Comunitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*