Post també disponible en:
Castellano
La Càtedra Catadau–Agroalimentària, impulsada per l’Ajuntament de Catadau, aposta per la revaloració del caqui, basant-se en principis de sostenibilitat i economia circular
El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), José E. Capella i l’alcalde – president de l’Ajuntament de Catadau, Manuel Enrique Bono, han signat hui un conveni per a la creació de la Càtedra Catadau – Agroalimentària, adscrita a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN) de la UPV. El seu objectiu és impulsar la investigació i el coneixement del sector agroalimentari, especialment en l’àmbit de l’aprofitament del caqui, una de les principals explotacions agràries de l’àrea.
A la signatura del conveni de creació de la càtedra han assistit, al costat del rector de la UPV i l’alcalde de Catadau, la vicerectora d’Ocupació i Formació Permanent de la UPV, Mª Dolores Salvador; la subdirectora de Càtedres d’Empresa i Cooperació de la ETSIAMN, María Loreto Fenollosa; la directora de la Càtedra Catadau – Agroalimentària, Neus Sanjuán i l’Agent de Desenvolupament Local de Catadau, María Castillo, entre altres.
Revaloritzar el cultiu del caqui a Catadau
El cultiu i processament del caqui tenen una gran importància en el municipi de Catadau. Per això, segons l’alcalde de la localitat, Manuel Enrique Bono, un dels objectius principals de la Càtedra Catadau – Agroalimentària serà aconseguir un millor aprofitament d’aquesta fruita, de manera que es puga rendibilitzar al màxim la seua explotació a través de subproductes i que això repercutisca en l’ocupació i creixement econòmic de la localitat. “Estic convençut que la col·laboració arribarà a bon port i que hi haurà més projectes”, ha afirmat.
Per part seua, el rector de la UPV ha expressat la seua satisfacció per la constitució d’aquesta càtedra que, segons ha afirmat, serà rendible i beneficiosa per al municipi: “Com a universitat pública que som ens devem a la societat i per això treballem”, ha assegurat.
Una col·laboració beneficiosa per a tota la societat
Neus Sanjuán, catedràtica a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi natural (ETSIAMN) en el Departament de Tecnologia d’Aliments i directora de la Càtedra Catadau Agroalimentària explica que la càtedra afavorirà els vincles entre la universitat i el sector agroalimentari de Catadau, involucrant a professorat i estudiants de la UPV en projectes, activitats docents i de difusió que abordaran les necessitats del sector per a la seua posada en valor: “Volem potenciar la innovació en el sector agroalimentari de Catadau, seguint sempre els principis de sostenibilitat i economia circular”, explica.
Per part seua, la subdirectora de Càtedres d’Empresa i Cooperació de la ETSIAMN, María Loreto Fenollosa, ha destacat que el projecte és molt motivador per a la comunitat universitària, per la seua repercussió positiva en la societat i la seua connexió amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb els quals la UPV està compromesa.
Be the first to comment