Estudis del IVCR+i constaten la presència de neandertals a la Plana d’Utiel-Requena

Post també disponible en: Castellano

A la comarca de Requena Utiel van existir neandertals des dels inicis del Plistocé superior, fa aproximadament 100.000 anys.

En sis jaciments del Paleolític mitjà s’ha trobat indústria lítica realitzada per aquests homínids.

Recents treballs arqueològics realitzats pel Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR+i), dependent de la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació, en col·laboració amb el Museu Arqueològic de Requena, posen de manifest la presència de neandertals a la comarca de Requena Utiel, en els inicis del Plistocé superior, fa aproximadament 100.000 anys.

L’estudi de materials de prospecció arqueològica procedents de la Rambla dels Bruns (Requena), recuperats amb motiu de la delimitació del Parc Cultural del vi en l’Antiguitat, demostren l’existència de sis jaciments del Paleolític mitjà amb nombroses restes d’indústria lítica realitzada per neandertals. Entre la tipologia lítica trobada es troben raederas, ganivets i percutores.

Aquests jaciments van estar ocupats en els inicis del Plistocé superior, fa aproximadament 100.000 anys, en el que va ser l’entorn d’una antiga llacuna, hui desapareguda.

Aquest conjunt arqueològic suposa un element patrimonial de summe interés en l’espai delimitat dins d’aquest Parc Cultural, que té al vi com el seu centre gravitatori, i que ha sigut promogut per l’Ajuntament de Requena per a la conservació i difusió d’un paisatge singularitzat per l’existència de jaciments relacionats amb el cultiu de la vinya i la producció i emmagatzematge de vi en època ibèrica (segles VI-V a de C), com la Solana de les Pilillas i altres jaciments del seu entorn.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*