Experts de l’Hospital de Manises adverteixen de la importància de minimitzar riscos en viatgers amb problemes digestius

Post també disponible en: Castellano

“És molt important planejar amb antelació el tipus de menjar, les vacunes requerides pel país de destinació, les dietes, el clima, la roba i el material higiènic”, explica la Dra. Nuria Maroto

Especialistes del centre hospitalari ofereixen pautes a seguir per a persones amb malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa que viatgen aquest mes

Viatjar pot ser per a les persones amb Malaltia Inflamatòria Intestinal un moment d’incertesa i por pels contratemps que puguen sorgir. Per això, especialistes de l’Hospital de Manises ofereixen pautes a seguir per a persones amb malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa que viatgen aquest estiu. Aquests consells estan relacionats amb el destí, el clima, l’alimentació o la disponibilitat d’accés a la medicació.

La primera clau que ofereixen els especialistes de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal de l’Hospital ha de veure amb planejar bé el viatge, sense deixar a l’atzar cap element, consultant amb l’especialista qualsevol dubte que ens pot sorgir. La Dra. Nuria Maroto, coordinadora del servei de Medicina Digestiva de l’Hospital de Manises explica que “és molt important planejar amb antelació el tipus de menjar, les vacunes requerides pel país de destinació, les dietes, el clima, la roba i el material higiènic”.

És aconsellable portar un informe mèdic actualitzat, que incloga els noms genèrics dels medicaments, per si es necessita comprar medicaments en el lloc de destinació. La doctora Maroto adverteix que “encara que es viatge a un lloc conegut hem de ser cautelosos perquè pot ser que les farmàcies no tinguen els fàrmacs necessaris, sobretot si es viatja a l’estranger”. En aquest sentit, recomana portar sempre aconseguisc la medicació i fer apilament dels fàrmacs necessaris.

A més, segons ressalta el cap de Servei de Medicina Digestiva de l’Hospital de Manises, el Dr. Javier Lizarraga, és important “portar els fàrmacs en la maleta o bossa de mà que no es factura ja que, davant qualsevol imprevist, el pacient ha de portar a mà tot el necessari”. En cas de viatjar amb avió, per a preveure problema amb els controls de seguretat pels medicaments, és necessari portar amb si la recepta corresponent a la medicació que es porta.

D’igual manera, si es viatja a Sud-amèrica, Àsia o Àfrica, és important repassar el calendari personal de vacunació i conéixer quines vacunes són les recomanades i on les administren. “En el cas de viatjar a països estrangers, és recomanable contractar una assegurança de viatge que cobrisca assistència sanitària, i en concret, problemes relacionats amb aquesta mena de patologies en cas d’urgència”, explica el Doctor. Per a informació sobre vacunació podem visitar la web del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

L’última clau per a aquests viatgers per part dels especialistes de Manises és la importància d’adoptar una actitud preventiva respecte a l’alimentació, com “evitar els glaçons en les begudes, beure sempre aigua embotellada o prescindir d’aliments crus”, conclouen.

Centre d’excel·lència en Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal

Recentment, la Unitat d’Atenció Integral a pacients amb malaltia inflamatòria intestinal (EII) de l’Hospital del Manises, ha renovat la certificació de qualitat que concedeix el Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU). Aquest reconeixement permet que el centre sanitari continue sent centre d’excel·lència en la Comunitat Valenciana en l’àmbit assistencial, docent i investigador en aquesta especialitat.

L’Hospital de Manises va ser el primer centre de la Comunitat Valenciana a obtindre aquest certificat en 2017 i el segon d’Espanya al costat de l’Hospital Universitari de La Princesa de Madrid, la qual cosa reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la Unitat.

La Unitat atén cada any a uns 1.500 pacients dels quals el 60% són pacients amb malaltia de Crohn i un altre 40% de colitis ulcerosa, malalties que cada any afecten més de 15.000 valencians i cada vegada és major el nombre de joves i adolescents que les pateixen. Des de la seua posada en funcionament, la Unitat ha atés a prop de 16.000 pacients.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*