Fotogalería: La nova gespa del Camp La Vinya s’inaugura amb la presentació de l’escola de futbol i un “partit de llegendes”

Post també disponible en: Castellano

Divendres passat, 14 d’octubre, l’Ajuntament va inaugurar la nova gespa del camp de Futbol La Vinya, recentment instal·lat. L’acte va incloure la presentació de tots els equips de l’Escola Municipal de Futbol i un partit d’exhibició entre veterans del Club Esportiu Xest i del València Club de Futbol.
Per a començar, els diferents equips que conformen les escoles van ser cridats al centre del camp. D’aquesta manera, van anar fent la seua aparició els equips de futbol masculí de les categories Querubí, prebenjamí, Benjamí A i B, Aleví A i B, Infantil A i B, Cadet, Juvenil i Amateur; i els equips de futbol femení de les categories Aleví, Infantil, Cadet-juvenil i Sènior.
“Hui tenim la sort de tindre reunit al passat, present i futur del Xest. Jo recorde quan vaig començar a jugar l’any 80 i no hi havia més que quatre equips ací a Xest; tanmateix, hui comptem amb 16 equips de futbol. Això és un salt gegant: evidentment anem a més i cal continuar fomentant aquest esport, ja que cada any hi ha més jugadors i jugadores”, manifestava el regidor d’Esports, Francisco Llorens, en concloure la presentació de l’escola de futbol. “Aquestes instal·lacions suporten una infinitat d’entrenaments dia a dia i per això és necessari que des de l’Ajuntament donem atenció a les remodelacions que vagen fent falta, com ha sigut el cas de la gespa”.
En la seua intervenció, Llorens va enaltir la labor de la directiva del CD Xest i va posar en valor la gran quantitat d’equips femenins amb els quals compta l’escola. “Vull valorar i reconéixer públicament el treball que fa la directiva del club, clarament és una labor que requereix un sacrifici diari, però que també dona moltes satisfaccions quan es veuen els resultats de la bona gestió. D’altra banda, vull agrair a totes les xiques que practiquen aquest esport, ja que són el nou impuls del Club. Hui dia comptem amb una escola de futbol femení que és l’enveja de la comarca”, declarava. 
Tot seguit i abans del començament de la trobada, l’exjugador del València CF, Fernando Giner, i l’alcalde de Xest, José Morell, van dedicar unes paraules a totes les persones assistents. 
“Estem molt contents d’estar hui ací, sempre és un orgull per a nosaltres, que ja som més majors, vindre i sentir les mostres d’afecte de la gent. Animem als xicotets a seguir avant; el que us diuen els monitors és cert, algú ha de jugar al València en els pròxims anys, així que algun de vosaltres pot arribar a ser futbolista de primera divisió. També vull animar a les famílies, perquè continuen portant als seus fills a jugar a futbol”, expressava Giner.
Abans de cedir el torn de paraula a l’alcalde de Xest, l’exfutbolista del València, en nom de l’el València CF, va obsequiar a l’Ajuntament de Xest amb una pilota i una samarreta signada per la plantilla del primer equip.
“Hui ens reunim per a presentar les escoles esportives municipals de futbol però també estrenem oficialment la nova gespa del camp de futbol, que ha suposat un esforç municipal. El futbol representa aproximadament un terç de tot el volum de les nostres escoles esportives municipals; és a dir, que si en total hi ha sis-cents xiquets i xiquetes apuntats, en el futbol hi ha 260. I un dels motius d’aquesta xifra té a veure amb l’aposta que hem fet pel futbol femení, sens dubte és una de les cartes de presentació d’aquest mandat i ens sentim orgullosos per haver sigut capaços de desenvolupar-lo d’aquesta manera”, explicava l’alcalde.
Morell també va enumerar quines eren les pròximes actuacions de l’Ajuntament en matèria d’inversions esportives. “Aquesta gespa ha costat uns 200.000 euros, però farem més inversions, com la renovació del vestuari, valorada en uns 50.000 euros, la renovació dels focus amb Led, amb una inversió de prop de 45.000 euros, i també una aula per a fer classes o fer les reunions”, apuntava.
Finalment, els jugadors veterans van eixir al camp acompanyats de l’àrbitre, de l’alcalde i de la Reina de la Verema, Marta Ruiz Martínez, que va protagonitzar el servei d’honor que donaria per inaugurat la nova gespa municipal i donaria pas al començament del partit. La trobada va acabar amb la victòria del conjunt del València CF, amb un total de 6 gols a 1.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*