Fotogalería: Les activitats i tallers de la ‘Setmana de la Dona’ d’Alboraig conclouen amb un gran seguiment de públic

SONY DSC

Post també disponible en: Castellano

La setmana passada (del 7 al 13 de març), amb motiu de la celebració de de el Dia Internacional de la Dona el 8 de març, l’Ajuntament d’Alboraig va organitzar una setmana plena d’activitats on la dona va ser la protagonista i epicentre de totes elles. Amb un gran acolliment entre les veïnes de la localitat, tots els tallers i trobades van tindre un molt bon ràtio d’assistència, i van demostrar el seu interés i participació.

En aquest sentit, Vicente Darder, regidor d’Igualtat, assenyala que: “L’objectiu de l’Ajuntament era plantejar activitats enriquidores, inclusives i empoderadoras, i que al seu torn implicaren a tothom i lluitaren per una igualtat real, que incloga a totes i tots”.

Els actes van començar el dilluns 7 de març, amb un cinefórum a càrrec de Nubia Forero (agent d’Igualtat i Gènere) en la Sala d’actes de l’Ajuntament. Així, el dimarts 8 de març es va acudir a la concentració multitudinària que va tindre lloc a València. 

Amb l’objectiu d’aconseguir una acció a tots nivells, dirigit als més xicotets i xicotetes d’Alboraig, el dimecres 9 de març es van organitzar un contacontes ‘El Cofre de la igualtat’, i un scape room titulat: ‘Atrapades en la ciència’.

Part del respecte i la igualtat ha de sorgir d’una mateixa, per això l’Ajuntament va proposar per al dijous 10 de març -juntament amb fundació Alia- un Taller de ‘Autocures i buentrato’. En aquest sentit, la Setmana de la Dona de l’Ajuntament d’Alboraig va concloure el diumenge 13 de març, amb un berenar organitzat per l’Associació de les Mestresses de casa de la localitat i la ‘Clownferencia: dona, vida i riure’.

Des de l’Ajuntament d’Alboraig, segons signatura l’alcaldessa Paqui Collado en una columna sobre la celebració del 8M considerem que amb aquestes iniciatives: Farem que les dades canvien, que les xifres estiguen al nostre favor. En violència de gènere, en violència sexual, en bretxa salarial… en qualsevol aspecte que distingisca, margine o diferencie per gènere, sexe, raça o religió”.

Com a colofó final a aquesta activitats, dimarts que ve 29 de març tindrà lloc la I Trobada Comarcal: Joves per la Igualtat que reunirà més de 200 joves de primer de Batxiller de diferents IES de la comarca, que després d’una marxa solidària, gaudiran d’una ponència impartida per María Francisca Peris Villagrasa (jutgessa en matèria de violència sobre la dona), l’assistència d’Eli García, Diputada d’Igualtat de la Diputació de València entre altres personalitats, el monòleg de Pamela Palenciano i l’actuació de Andrae Durden.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*