Fotogalería: Xest presenta a les seues escoles esportives municipals

Post també disponible en: Castellano

El teatre Liceu de Xest es va vestir de gala divendres passat, 23 de desembre, per a celebrar la presentació de les Escoles Esportives Municipals (EDM) 2022-2023.

L’esdeveniment va estar conduït per Miguel Ángel Arnau Sánchez i va arrancar amb la projecció d’un vídeo recopilatori de tots els esdeveniments esportius organitzats per la regidoria d’Esports durant l’any 2022. Tot seguit, i per a donar la benvinguda a l’acte, va tindre lloc la intervenció del regidor d’Esports, Francisco Llorens, i de l’alcalde de Xest, José Morell, els qui van posar en valor les activitats de les escoles esportives municipals, enaltint la labor realitzada des de la coordinació de les acarones, així com la duta a terme per monitors, monitores i alumnat en el dia a dia. 

“Aquest 2022 ha sigut un any molt complet quant a activitats, com s’ha vist en el vídeo. Hui, un any més estem presentant a les nostres escoles, que compten amb una gran oferta d’activitats. Hui celebrem un acte exclusivament dedicat a l’alumnat, ja que coneixerem a tots els equips de nostres EDM. Des de la regidoria d’Esports continuarem treballant per a continuar creixent quant a oferta, de manera que xiquets i xiquetes tinguen el ventall més ampli possible”, declarava el regidor. “Vull agrair a l’equip de l’àrea d’Esports el seu treball constant i el seu suport”.

Per part seua, l’alcalde va posar l’accent en l’augment d’alumnat de les escoles i va subratllar les inversions realitzades en matèria esportiva per part del Consistori. “El nombre d’alumnes s’ha incrementat en quasi 100 enguany, amb el que ens estem acostant als 700 xiquets i xiquetes a les escoles esportives municipals. Per això estem d’enhorabona, aquest és una dada reveladora de la importància que ha tingut la pràctica esportiva al nostre poble i l’acolliment i consolidació de les EDM. Cal destacar l’increment d’alumnat en basket, que ha aconseguit els quasi 60 joves, i també en voleibol, escola que va començar amb 8 inscrits i ja va per quasi 30”, manifestava Morell. “Des de l’Ajuntament continuarem apostant per millorar la gestió i les instal·lacions. Estem escometent una actualització de les instal·lacions rellevant que continuarà en 2023. De fet, acabem d’adjudicar les obres d’un dels vestuaris del camp de futbol La Vinya, també hem adjudicat les dues noves pistes de tennis, donant resposta a l’enorme demanda que té aquest esport a Xest. Som conscients que hi ha moltes necessitats; i per això estem fent un esforç econòmic que va entorn del mig milió d’euros. D’altra banda, durant 2022 també s’ha notat un creixement en la innovació i qualitat, fruit del treball de la regidoria; volem fomentar la pràctica esportiva, sense importar qualsevol circumstància personal, per això estem compromesos, per exemple, amb l’esport femení. Com a novetat, cal destacar el campus esportiu de la universitat laboral, que va tindre èxit de participació; els tres campus de futbol, o la setmana de l’esport, que va incloure la jornada d’esport inclusiu. També realitzem homenatges, com el dedicat a Carlos Corberán, de manera que es va reconéixer la labor d’aquest esportista mostrant així a l’alumnat el lluny que es pot arribar amb treball i constància”.

L’alcalde va concloure el seu discurs donant gràcies a monitors i monitores, a StopGoal i a les famílies, per la seua implicació amb l’esport, i va demanar un aplaudiment per als patrocinadors de les EDM: la Fundació cajacheste i les empreses Prieto i fills i SPB. A més va destacar l’existència de conveni establit entre l’Ajuntament i l’IES Ricardo Marín per a fomentar l’esport a Xest, amb la participació d’estudiants en les últimes carreres convocades.

Com cada temporada, es va dedicar un espai per a agrair públicament el suport de les associacions i clubs de la localitat que participen de manera voluntària en diferents esdeveniments esportius: la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, el Club de Frontenis, la Penya Xest Che, el Club d’Escacs, la Penya Taurina, el Club de Bàsquet de Xest, el Club Yoshitaka, el CD Xest, la Falla L’Alegria, la Falla Indústria i Comerç, l’associació ChesteFit, el Club d’Atletisme, el Club d’Escalada i el Club de Salt de Cordes. Així mateix, es va aplaudir el treball realitzat per Protecció Civil, la Brigada Municipal i la Policia Local en tots els actes realitzats.

Després d’aquest reconeixement a les entitats que participen activament en els esdeveniments esportius, va començar la presentació de les escoles amb la pujada a l’escenari de la bandera de les EDM, porteada per alumnat de l’equip querubí de futbol, al costat dels seus monitors Nacho Xirivella i Patricia Toledo. Després d’ells van anar desfilant la resta d’escoles, fins a completar les modalitats esportives que s’ofereixen a Xest: futbol, dansa, danse party, escacs, gimnàstica rítmica i batuka, atletisme, ciclisme, bàsquet, tennis, karate, escalada, orientació, pàdel, voleibol i salt de corda. Finalment van ser cridats a l’escenari l’entrenador de porters i coordinador d’esdeveniments esportius, Francisco Fortea; la psicòloga dels equips de futbol, Eva Tello; el responsable de les xarxes socials dels equips de futbol, Yago Andrés; el preparador físic de futbol, Ignacio Aguado; el fisioterapeuta de l’escola de futbol, Carlos Luis Martínez; els coordinadors de l’escola de futbol, Ricardo Tamarit i Vicente García; el coordinador de l’escola de bàsquet, Eduardo Sanz, el coordinador de l’escola de tennis, Ador Parets, els conserges del pavelló, José García i Sergio Expósito, i la coordinadora de les EDM, Mónica Verduch.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*