Gaspar anuncia el tancament de Divalterra i garantix el futur dels brigadistes

Post també disponible en: Castellano

El president de la Diputació avança que convocarà una Junta General en la qual es destituirà els membres del consell i es nomenarà els liquidadors. El Consorci de Bombers absorbirà a les brigades forestals i la resta de la plantilla serà assumida per la corporació

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha anunciat este dimarts el “tancament ordenat i definitiu” de Divalterra. Durant la celebració de la Junta General extraordinària convocada per a debatre sobre l’estat de l’empresa dependent de la Diputació, Gaspar ha avançat que convocarà “com més prompte millor” una nova Junta General en la qual es destituirà els membres del Consell i es nomenarà els liquidadors, pas previ a la dissolució, liquidació i extinció de Divalterra SA.

En paraules del president, que ha tancat el debat sol·licitat pels grups de l’oposició en la institució provincial, “esta mesura permetrà l’única obsessió que mou les meues decisions des de Presidència i la de la resta de l’equip de govern de la Diputació, que no és una altra que assegurar el treball digne de les quasi 600 persones que integren l’actual Divalterra”.

Amb la dissolució de Divalterra, el Consorci Provincial de Bombers absorbirà als brigadistes, la major part dels treballadors de l’empresa, mentre que la pròpia corporació assumirà i reubicarà a la resta de la plantilla, com ha succeït amb el Patronat de Turisme. “Les persones continuen sent la màxima prioritat”, ha assegurat el president Gaspar, que ha informat les treballadores i treballadors de l’empresa de la decisió presa al mateix temps que es feia pública en la Junta General.

“Divalterra s’ha acabat”

El màxim responsable provincial ha situat Divalterra com a “exponent de la malaltia que patix la política en estos temps incerts, que és insistir en el mal que ho fan els altres i justificar el bé que ho han fet els nostres”. Enfront d’esta realitat guionitzada, Gaspar preferix “donar resposta als problemes històrics que perduren en esta institució tractant de donar-los solució, sense contribuir al molest soroll que només aporta descrèdit”. “Els errors comesos en Imelsa i després en Divalterra van impulsar la voluntat d’este equip de govern de donar estabilitat i viabilitat a l’empresa”, ha afegit el president.

I eixa solució és fruit de la voluntat de l’equip de govern que encapçala Gaspar i de l’informe conjunt encarregat als departaments de Secretaria i Intervenció de la Diputació, que ha analitzat els diferents escenaris plantejats per al futur de l’empresa. El resultat del mateix conduïx cap a un procés de dissolució que abordarà amb urgència la integració dels brigadistes, part principal i majoritària de Divalterra, en el Consorci Provincial de Bombers, al mateix temps que la resta de serveis minoritaris que presta l’empresa s’integraran en la Diputació.

Toni Gaspar té clar que “s’ha acabat Divalterra” i pensa ja en el futur de les treballadores i treballadors de l’empresa dependent de la corporació provincial. “La lletra xicoteta l’anirem definint de manera conjunta; demà mateix he convocat als representants dels treballadors per a començar a escriure-la”, ha assenyalat Gaspar, que espera tindre “la col·laboració de tots en este històric pas”, ja que “l’únic benefici al qual aspirem en este últim capítol de l’empresa és el futur laboral dels qui la integren i el servei que presten als municipis valencians”.

Per part seua, la vicepresidenta de la Diputació i responsable del Consorci Provincial de Bombers, Mª Josep Amigó, ha considerat que esta ha sigut “una decisió molt meditada, des que al juliol de 2018 varem avançar el tancament ordenat de Divalterra, que després de quasi tres anys i els informes pertinents ha arribat el moment d’anunciar”. Amigó ha afegit que esta decisió “es pren per a preservar els drets de les treballadores i treballadors, que no són responsables de les coses que històricament han passat en l’empresa”.

Debat previ

La intervenció del president Gaspar ha estat precedida del debat sol·licitat pels grups en l’oposició per a parlar sobre Divalterra i les seues circumstàncies, en el qual Ciutadans i el PP han demanat nomenar un nou president del Consell, de perfil tècnic, i un nou responsable jurídic en substitució de Ramiro Rivera i José Luis Vera per a “acabar amb la incertesa entre els treballadors i la vergonya en els mitjans”.

El debat l’ha obert el portaveu de Vox, Joaquín Alés, un dels 11 diputats de l’oposició que van sol·licitar esta junta extraordinària. Alés va mostrar la seua preocupació i “profunda desconfiança” per la situació de Divalterra i va assegurar estar pendent de l’informe definitiu de l’Agència Valenciana Antifrau en referència al procés de selecció de la cap de Recursos Humans de l’empresa.

La portaveu de Ciutadans, Rocío Gil, va lamentar que els treballadors de Divalterra “estiguen sempre en el punt de mira per culpa dels polítics que ens governen”, i es va preguntar si “el president del Consell haguera posat tant d’ímpetu en el procés de selecció de qualsevol altre lloc de treball de l’empresa”. Per tot això, la responsable de Ciutadans va demanar que deixen d’haver-hi polítics al capdavant del Consell de Divalterra i va proposar a la Junta realitzar un mandat per a destituir el cap dels Serveis Jurídics, al mateix temps que es posa el cas de la cap de Recursos Humans en mans de la Fiscalia.

En la mateixa línia es va expressar el portaveu del PP, Vicente Mompó, qui va considerar que “no poden seguir en l’empresa ni el president del Consell d’Administració ni qui va redactar l’informe que parlava de les irregularitats en el procés de selecció del cap de Recursos Humans”. Mompó va manifestar que “el soroll causat per la hipoteca reputacional de Divalterra no es pot eliminar amb una caça de bruixes que s’ha acabat cobrant el cap del gerent”. El portaveu del PP en la Diputació va acabar tendint la mà al president Gaspar per a acordar que Divalterra “estiga administrada pels tècnics”.

President del Consell

L’últim a intervindre ha sigut el president del Consell de Divalterra, Ramiro Rivera, qui després de repassar l’activitat i l’estat actual d’una empresa “solvent que compta amb la implicació i la professionalitat dels seus 589 treballadors”, ha donat resposta a les preguntes de l’oposició. “Vaig ordenar suspendre de manera cautelar el procés de selecció en Recursos Humans amb la prudència amb la qual sempre actue, vetlant per evitar irregularitats”.

Rivera va insistir en la transparència amb la qual ha actuat, tractant de resoldre un recurs que va arribar al Consell i que, per tant, “era el meu deure resoldre’l pel bé de l’empresa”. A més, l’encara president del Consell de Divalterra va reclamar respecte per als treballadors de l’empresa que complixen amb les seues obligacions, “cas del senyor Vera”; va recordar a l’oposició que per a anar a la justícia “hauran de veure primer a qui acusen i de què”; i va acabar responent sobre l’espectacle mediàtic generat entorn de l’empresa: “no hauran vist declaracions meues en la premsa, per respecte a les treballadores i treballadors de Divalterra”.

Després d’escoltar a totes les parts, Toni Gaspar va acceptar les mans tendides d’aquells que van mostrar la seua predisposició a treballar pel millor futur possible per a la plantilla de Divalterra i els va instar a aprofitar esta “última oportunitat per a ser part de la solució i no eternitzar el problema”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*