‘Identidade’, el nou disc d’Amalia Tortajada i Andrea González Caballero, rep el premi Carles Santos a millor àlbum de Música Clàssica i la distinció Melòman d’Or

Post també disponible en: Castellano

El passat dia 16 de Desembre es va celebrar la gala dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana en el Teatre Principal de València. Els premis consten de 16 categories que engloben diferents estils musicals, i tenen com a objectiu reconéixer les millors produccions discogràfiques i promocionar als seus artistes. Entre els nominats es trobava IDENTIDADE, el grup format per dones de diferents camps artístics que recentment han publicat el seu primer album homònim.

El projecte incloïa l’estrena de quatre composicions per a flauta i guitarra, de les quals tres van ser comissionades per les creadores d’aquest reeixit projecte: Celia Ruiz Artacho (enginyera de so), Amalia Tortajada (flauta) i Andrea González Caballero (guitarra). 

Després de la gala retransmesa en directe per a Punt Mitjana, es van conéixer els guanyadors de les diverses categories, entre les quals s’incloïa el millor àlbum de música clàssica. Identidade s’alçava amb el guardó, demostrant que la unió fa la força. Aquest projecte, que valora la labor de cadascuna de les dones que va participar en ell, va rebre el reconeixement a la innovació dins del repertori de música clàssica.

També el mes de desembre, IDENTIDADE ha obtingut la distinció Melòman d’Or atorgada per la prestigiosa revista nacional Melòman. Un reconeixement a la qualitat i sensibilitat interpretativa d’aquest treball discogràfic.

Entre les integrants de IDENTIDADE es troben les compositores Clarice Assad (el Brasil), Gabriela Ortiz (Mèxic), Elisenda Fábregas (Espanya) i Johanny Navarro (Puerto Rico). També la fotògrafa Anna Tena, les camerògrafes Esther Conze i Lydia Ramos i la musicòloga Anna Cazurra. Una mescla de moltes cultures, on predomina la conservació de la identitat de cadascuna d’elles.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*