José Morell seguirà com a alcalde a Xest després del pacte assolit quinze minuts abans del ple entre PSOE, EU i Compromís

Los líderes de Compromís, José Vicente Guijarro; del PSOE, José Morell; y de EU, María Ángeles Llorente.
Los líderes de Compromís, José Vicente Guijarro; del PSOE, José Morell; y de EU, María Ángeles Llorente.

Post també disponible en: Castellano

Los líderes de Compromís, José Vicente Guijarro; del PSOE, José Morell; y de EU, María Ángeles Llorente.
Els líders de Compromís, José Vicente Guijarro; del PSOE, José Morell; y de EU, María Ángeles Llorente.

Tot just quinze minuts abans han arribat a l’acord el Partit Socialista, Esquerra Unida i Compromís per compartir govern aquests quatre anys a Xest.

Un pacte in extremis en virtut del qual, l’actual alcalde socialista, José Morell, ho continuarà sent durant els propers quatre anys.

D’aquesta manera, es reedita el pacte d’esquerres dut a terme la passada legislatura, els termes tornaran a ser pràcticament els mateixos de l’anterior acord subscrit entre PSOE, EU i Compromís.

Respecte a la sessió plenària, aquesta s’ha desenvolupat en un abarrotat saló de plens, on s’ha constituït la corporació municipal de l’Ajuntament de Xest, integrada per cinc representants del PSOE, dos d’Esquerra Unida i un de Compromís, formant l’equip de govern ; i quatre regidors del Partit Popular i un de Ciutadans, a l’oposició. La sessió s’ha obert amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada per la regidora de major edat, Mª Ángeles Llorente, i el de menor edat, Raúl Mota, els que han tingut la comesa d’examinar les credencials presentades pels regidors i regidores electes i electes i han comprovat que tots han formulat davant la Secretaria Municipal les preceptives declaracions d’interessos i activitats. Tot seguit, s’ha procedit a la votació de l’alcalde per part de la corporació, donant com a resultat, amb 8 vots a favor (de PSOE, EU i Compromís), el nomenament de José Morell Roser com a alcalde d’aquesta legislatura.

Després de l’elecció de l’alcalde, el secretari ha cridat un a un al resta de regidors i regidores per prestar jurament o promesa del càrrec, de manera que ha quedat constituïda la corporació municipal amb els següents membres: José Morell (PSOE), Talia Roselló ( PSOE), Brenda Jiménez (PSOE), Raúl Mota (PSOE), Francisco Llorens (PSOE), María Cuevas (PP), Jorge Gil (PP), Mª Carmen Corberán (PP), David Xirivella (PP), Mª Ángeles Llorente ( IU), David Pujals (IU), José Vicente Guijarro (Compromís), Enrique Peinado (Ciutadans). Un cop realitzats els juraments s’ha procedit a la dissolució de la Mesa d’Edat i a la proclamació de José Morell com a alcalde de Xest, amb el lliurament del bastó de comandament; per procedir als discursos dels portaveus de cada partit que integren la nova corporació municipal.

Dicursos

Ha obert el torn de paraula el portaveu de Compromís, José Vicente Guijarro, que ha arrencat el discurs manifestat la seva gratitud. “Avui es fusionen emocions, sentiments i sensacions d’agraïment, de responsabilitat i de compromís. Agraeixo a totes les persones que van confiar en mi per ser regidor de Xest, així com als meus companys i companyes de Compromís i, sobretot, a la meva dona i al meu fill “, ha declarat, emocionat, Guijarro. “Em dirigeixo als ciutadans i ciutadanes amb tota la humilitat per a dir que vaig a continuar treballant sobre uns principis basats en el treball incansable, el diàleg permanent, la proximitat a la ciutadania, la lleialtat i l’honestedat; ja que considero que sense aquests fonaments l’Ajuntament no té sentit. M’agradaria recordar que les societats reclamen benestar i una autèntica democràcia i des de Compromís continuarem treballant per garantir la transparència, canviar polítiques i transformar la societat creant un projecte per Xest vertebrat per la participació i implicació ciutadana. D’altra banda, des de Compromís apostarem per enfortir els serveis públics, per crear condicions favorables a la creació d’ocupació, per desenvolupar el pla de mobilitat urbà sostenible; així com per la municipalització de la gestió de l’aigua; i aquest continuarà sent també un Ajuntament compromès amb la igualtat, el benestar, la inclusió social, l’educació i el coneixement, per a conformar un Xest disposat i tecnològic. Crec que el debat i la discussió de punts de vista contraposats és la base de la democràcia, per la qual cosa és imprescindible la col·laboració de tota la corporació, tant de l’equip de govern com de l’oposició, i avui sol·licito que aquesta col·laboració hi hagi durant aquesta legislatura “.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Enrique Peinado, també ha expressat el seu agraïment a la ciutadania, als seus companys i companyes de partit i la seva família. “El principi de la nostra història es remunta a 2018, quan es va gestar Ciutadans Xest. El nostre projecte ràpidament va començar a ser una realitat i el 26 de maig ens presentem a les eleccions de 2019 amb un gran equip “, ha destacat Peinado. “Hem aconseguit presentar un projecte de present i de futur, en el qual la joventut dinamitza la població, en què l’agricultura, el comerç, el turisme i la indústria impulsen el creixement; un projecte on convergeixen l’educació, l’esport i la cultura, amb mesures de benestar i de preservació del medi ambient, sense oblidar-nos de la gent gran, que han aconseguit que Xest sigui un poble ric en recursos. Ara ens queda representar les persones que ens han votat, volem que l’Ajuntament sigui un exemple de transparència i generador de nous projectes i treballarem perquè així sigui “.

Mª Ángeles Llorente, la portavoz de Izquierda Unida, ha iniciado su discurso haciendo memoria del pleno de investidura de 2015. “Hace cuatro años en este mismo salón celebrábamos que tres grupos políticos nos poníamos de acuerdo para gobernar con un programa común, un programa de izquierdas. En aquel momento ya dije que era consciente de las dificultades que conllevaba y que las personas que entonces íbamos a formar parte del gobierno estábamos dispuestas a entendernos desde la lealtad institucional y el diálogo permanente para consensuar los planes de trabajo y acordar todos con todas teniendo como objetivo fundamental la mejora de las condiciones de vida de todas y cada una de las personas que viven en Cheste”, ha apuntado Llorente. “Pues bien, cuatro años después, nadie podrá decir que el gobierno del tripartito no ha cumplido la mayor parte de sus objetivos. Los logros y el avance conseguido en todas las áreas han sido de un alcance e importancia dignos de ser utilizados como modelo: la calidad y ampliación de la oferta cultural, las mejoras en las infraestructuras educativas, la mejora en Servicios Sociales, en Medio ambiente, la gestión del agua, los planes de igualdad y un largo etcétera. No ha sido tarea fácil, en un Ayuntamiento se viven situaciones límite de las que todos tenemos que ser conscientes para valorar el trabajo de los gobernantes. Hay que poner en valor también el trabajo de todos los trabajadores y trabajadoras de todos los departamentos del Ayuntamiento, quienes han hecho un esfuerzo superior para llevar a cabo todo el trabajo que les hemos encomendado, haciendo con ello posible el desarrollo de todas las propuestas que hemos llevado a cabo. Desde Izquierda Unida tenemos claro que tanto los logros como los fracasos son responsabilidad de todos los miembros del equipo de gobierno, porque entre todos tomamos las decisiones, por lo que la única propuesta ética y justa era realizar un acuerdo de los tres partidos en la línea del anterior e intentar resolver los fallos detectados en la legislatura anterior; así que hemos llegado a un acuerdo de competencias y de programa a realizar, que será público durante los próximos días”. La concejala ha finalizado su intervención felicitando a Morell y a sus compañeros y compañeras de la corporación y ha recordado el trabajo realizado por los concejales y concejalas salientes. “El objetivo fundamental de la política es transformar la sociedad y el objetivo de la izquierda es trabajar por la justicia y el bien común. El trabajo fundamental del equipo de gobierno es cuidar y facilitar la convivencia en todo el pueblo y es necesaria también la implicación de la ciudadanía para lograrlo. David y yo intentaremos no defraudar la confianza depositada en nosotros y por ello dejamos nuestra puerta abierta, tanto a la ciudadanía como a los concejales y concejalas de la oposición”.

En su intervención, la portavoz del Partido Popular, María Cuevas, ha felicitado a Morell por renovar la alcaldía. “También felicito a todos los concejales y concejalas que vamos a formar parte de este Ayuntamiento; va a ser una tarea complicada pero vamos a intentar entendernos. Es un placer ver hoy el salón de plenos al completo, espero que la ciudadanía nos siga acompañando”, ha manifestado Cuevas. “Quiero decirle al nuevo equipo de gobierno que en el Partido Popular de Cheste va a tener a su más firme adversario pero también a su adversario más constructivo. Plantearemos propuestas para mejorar la vida de los ciudadanos de Cheste y esperamos encontrar en vosotros un gobierno dispuesto a escucharnos, a dialogar y, sobre todo, receptivo con nuestras propuestas. Por otra parte, siempre que vuestras políticas e iniciativas busquen lo mejor para la ciudadanía, encontraréis nuestro voto a favor, como hemos hecho hasta el día de hoy. Vamos a seguir en la misma línea que hemos llevado hasta ahora, dejando de lado la ideología y centrándonos en el bienestar de las personas de nuestro pueblo. Desde ya mismo, quedo a disposición de todos los ciudadanos y ciudadanas”.

Per finalitzar, l’alcalde de Xest, José Morell, ha dirigit unes paraules als i les assistents. “Independentment de l’adscripció de cada un a diferents formacions polítiques, els chestanos i chestanas ens han encomanat una tasca de rellevància, que és la de treballar pel nostre poble, pel seu present i el seu futur i, pel bé del nostre poble, estic segur que tots traurem el millor de nosaltres mateixos. Les urnes han mostrat que es reconeix el treball realitzat en la passada legislatura, ja que, com a bloc, feia anys que l’esquerra no tenia un resultat tan ampli, amb vuit regidors. Els ciutadans demanen pluralitat, per això agraeixo el suport en aquesta investidura a Compromís i Esquerra Unida i també vull donar la benvinguda a l’equip de govern als nous companys i companyes “, ha declarat Morell. “Fa quatre anys ens vam proposar millorar i transformar Xest i podrem seguir fent-ho durant quatre anys més. Afrontarem els reptes que tenim al davant amb il·lusió i amb confiança per dur a Xest a la seva millor versió “. Morell va concloure la seva intervenció amb més agraïments. “En primer lloc a la meva família: Estrella i Irene, la base de la meva vida; i a la meva mare i la meva germana; tant de bo el meu pare hagués pogut també ser aquí. Gràcies per estar amb mi incondicionalment. També als militants del partit, només tinc paraules de respecte i agraïment cap a vosaltres “.

“Cada vegada que en aquesta sala se celebra una sessió d’investidura en un dia com el d’avui es viuen nombroses sensacions i sentiments: de gratitud, d’esperança, de crítica i de reivindicació; però sobretot es té una mirada cap al futur. En aquesta mirada optimista amb ganes de resoldre dificultats i problemes crec fermament que la transformació dels pobles no és exclusiva de la política; sinó que l’espai públic és un espai on interactuen i conviuen els ciutadans i les ciutadanes i on els problemes s’han de resoldre comptant amb tota la ciutadania, per això us demano, ciutadans i ciutadanes, que us impliqueu “, ha conclòs l’alcalde.

Més informació i imatges, en l’edició impresa d’aquesta setmana de tucomarca.com (nombre 805).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*