La 3a edició de Xest Inusual s’estrena en un magatzem de garrofa amb un espectacle de dansa contemporània

Post també disponible en: Castellano

El duo de la companyia Cafuné es va guanyar al públic chestano amb un muntatge que conjuminava dansa, tècniques de circ i teatre gestual

Diumenge passat 3 de juliol, s’inaugurava el Festival d’art en llocs singulars Xest Inusual que, fent gala al seu nom, s’estrenava en un magatzem antic, amb un espectacle de dansa contemporània. En el seu interior, lluïen munts de garrofa triturada, il·luminats per a crear una escenografia molt peculiar sobre la base d’aquest producte emblemàtic de Xest. En aquest ambient, un duo d’artistes de la companyia Du”k”to van portar a escena Cafuné, un muntatge que aprofundia en les dificultats de les relacions humanes.

L’alcalde de Xest, José Morell, i el regidor de Festes, Raúl Mota, van ser els encarregats de presentar la tercera edició del festival, emmarcat en les Festes de Juliol 2022. “El naixement de Xest Inusual sorgeix per a portar més cultura a les nostres festes estiuenques, per a arribar a més públic de l’habitual, d’altres edats, amb un format més fresc, relaxat i pròxim, d’escassa duració i fora dels espais convencionals”, apuntava Morell. “Quan vivia a Madrid em van impressionar diverses experiències teatrals no convencionals i, per això, li vaig proposar al regidor de Festes portar una cosa així a Xest; ell es va posar a la feina amb el seu equip, Mónica Verduch i Manuel Puchades, i han fet una gran faena. Enguany portaran les tendències que s’estan donant en les capitals, encara que dubte que en cap s’haja pogut veure teatre en un magatzem de garrofas”.

Per part seua, el regidor de Festes va desgranar les novetats del programa i va tindre un emotiu agraïment a la família Jordán, propietària del magatzem que va albergar la representació. “Cada any busquem sorprendre; enguany continuem explorant nous espais, com aquest magatzem, amb el qual tinc un gran arrelament, ja que els Jordán van acollir als meus avis quan van vindre a Xest des de Toledo com si foren la seua pròpia família. A més, l’espectacle ve com a anell al dit per a reflectir la relació de parella de la qual van ser exemple els meus avis, que va anar creixent i evolucionant amb el temps”, explicava Mota. “Com a novetat, enguany tindrem teatre per a un, en el qual el públic podrà veure de manera individual una representació molt breu de titelles a l’interior d’una caixa, i un muntatge de circ amb temes dels 80 i 90. A més, repetirem el teatre en cases típiques chestanas i els actes més tradicionals de les festes de juliol”.

És espectacle Cafuné es va guanyar l’ovació del públic, que es va posar en peus per a aplaudir en finalitzar.

Vi d’honor

El regidor de Festes, juntament amb la reina i altres joves de la Verema 2022, van oferir un vi d’honor de la Cooperativa Xest Agrària a totes les persones assistents, tant a l’entrada com a l’eixida de l’espectacle, al qual també van assistir.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*