La baixada de troncs i l’olla inicien aquest cap de setmana els actes de Sant Blas a Benaguasil

Post també disponible en: Castellano

El programa festiu en honor al Patró de Benaguasil compta amb actes religiosos, lúdics i tradicionals. 

Benaguasil es disposa a viure en els pròxims dies les festes dedicades al patró Sant Blas, sant protector de les malalties de gola i pel qual existeix molta devoció en el municipi i a la comarca, sent moltes les persones de les localitats veïnes les que s’acosten fins a Benaguasil per a complir amb la tradició de passar els seus mocadors per la imatge per a garantir-se una gola sana tot l’any.
Els actes lúdics i religiosos començaran en el matí del diumenge, dia 29 de gener, amb la baixada de troncs, arrossegats per cavalls, des de la plaça del Cementeri fins a la Plaça Major, lloc on es muntarà la foguera en honor al Patró, i l’olla de Sant Blas.
Els actes continuaran el dijous dia 2, amb la celebració de la missa de la Candelaria a les 19:*30h. Posteriorment es procedirà a l’encesa de la foguera i es realitzaran balls regionals en la Plaça Major, mentre els clavaris reparteixen cacaus i mistela a les persones assistents.
Serà el divendres 3 de febrer, dia de Sant Blas, quan el tret de 21 salves anuncie la festivitat del Patró. A les *19h tindrà lloc la solemne Eucaristia i posteriorment la imatge del Sant, acompanyada pels veïns de la localitat, clavaris, confraries i autoritats locals processionarà per l’itinerari de costum. A l’arribada de la processó a l’Església es procedirà al repartiment de les “*blaietas” beneïdes en besar la relíquia del Sant i al sorteig d’una imatge del Sant. 
Els actes finalitzaran el dissabte 4 de febrer amb inflables per a tots els xiquets en la Plaça, xocolate i *discomóvil a càrrec de DJ Jose Romero.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*