La Diputació conclou les obres de la CV-363 que milloren la connexió del Racó d’Ademús amb la província de València a través dels Serrans

El Diputado Pablo Seguí destaca que los 4,5 millones de euros invertidos en las carreteras del Rincón demuestran la apuesta de la institución por vertebrar el territorio y por luchar contra la despoblación.
DCIM120MEDIADJI_0070.JPG

Post també disponible en: Castellano

El Diputado Pablo Seguí destaca que los 4,5 millones de euros invertidos en las carreteras del Rincón demuestran la apuesta de la institución por vertebrar el territorio y por luchar contra la despoblación.
El Diputat Pau Seguí destaca que els 4,5 milions d’euros invertits en les carreteres del Racó demostren l’aposta de la institució per vertebrar el territori i per lluitar contra la despoblació.

La Diputació de València ha finalitzat les obres de reforç i millora del ferm a la carretera CV-363, entre la Pobla de Sant Miquel, al Racó d’Ademús, i la pedania de Losilla de Aras, a la comarca dels Serrans. L’actuació executada, amb un pressupost de 1.685.624,47 euros, ha permès renovar els 18,9 quilòmetres de carretera que uneixen els dos municipis, i que es trobaven notablement deteriorats, amb presència de flonjalls, deformacions i altres patologies a l’asfalt.

Les obres executades entre la Pobla de Sant Miquel i Losilla de Aras han consistit en el reforç del ferm mitjançant l’estesa d’una capa de rodadura, un cop reparades les zones que presentaven més problemes d’estructura. Addicionalment, s’han executat unes cunetes laterals de formigó, per restaurar l’alineació de les vores de la calçada, i s’han desenvolupat actuacions puntuals de millora del drenatge. Finalment, s’ha renovat tota la senyalització, col·locat nous panells direccionals i pintat marques vials reflexives al llarg de tot el tram.

Aquesta inversió se suma a la realitzada en el tram de la CV-363 que va des de la Pobla fins a Mas de l’Om. Les dues obres, que s’han desenvolupat de forma pràcticament simultània i han suposat una inversió global de 2,5 milions d’euros, han servit per garantir la comunicació del Racó d’Ademús amb la província de València a través dels Serrans, el que, en opinió del Diputat de Carreteres, Pau Seguí, “demostra l’aposta de la Diputació per vertebrar el territori i per lluitar contra la despoblació, doncs comptar amb una bones comunicacions és vital per a garantir la pervivència d’un poble”.

En línia amb aquesta filosofia, en els últims tres anys la Diputació de València ha dut a terme obres en totes les carreteres de la seva titularitat al Racó d’Ademús. Així, s’han condicionat i reasfaltat la CV-478 de Vallanca a Negrón, i la CV-479 i la CV-682 a Castielfabib.

El projecte de l’Àrea de Carreteres provincial per aquesta comarca contempla així mateix la incorporació a la xarxa de la Diputació del camí de la Pobla de Sant Miquel fins Ademús per Val de la Sabina per, a continuació, escometre una actuació de millora de la seguretat viària, mitjançant la millora del paviment i la col·locació de biondes i de senyalització tant horitzontal com vertical. “D’aquesta manera, garantirem no només la realització de l’actuació de millora projectada sinó també la seva conservació i manteniment constant, tant ordinària, com en episodis de pluges o neus que requereixen intervencions d’emergència i que serien realitzades per la Diputació de València”, ha afegit Seguí.

El Diputat de Carreteres ha assegurat que “amb aquestes inversions, que superen els 4,5 milions d’euros, des de la Diputació de València volem compensar l’abandó al que durant anys s’ha sotmès a les carreteres provincials en aquesta comarca, fruit del qual havien arribat a un avançat estat de deteriorament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*