La Diputació de València aborda les claus sobre la instal·lació de plantes fotovoltaiques en els municipis

Post també disponible en: Castellano

La IV edició de les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’ finalitza este dimecres amb una trobada en el MuVIM dirigit a tècnics municipals i responsables públics.

Quasi 200 persones han participat ja en les tres sessions celebrades a Catarroja, Montitxelvo, Benaguasil i Foios, en col·laboració amb Aselec.

La IV edició de les Jornades Comarcals ‘Energia i Canvi Climàtic’, que impulsa la Diputació de València en col·laboració amb l’Associació d’Empreses d’Instal·lacions Elèctriques, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (Aselec), finalitza este dimecres 6 de març amb la celebració de la quinta i última jornada que tindrà lloc en el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), a la ciutat de València, dirigida especialment a tècnics municipals i càrrecs públics dels ajuntaments.

En esta ocasió, i a diferència de les anteriors trobades, la temàtica de la sessió se centra en una de les qüestions que més debat està generant en molts municipis de la província, com és l’autonomia municipal i la instal·lació de plantes fotovoltaiques ocupant el territori. Per a això, se celebrarà una taula redona en la qual estaran representats tots els sectors afectats per este assumpte. Les inscripcions estan obertes en l’enllaç https://www.femeval.es/jornadas/inscripcion_jornadas.html?id=003167 .

El diputat de Medi Ambient, Avelino Mascarell, destaca “la importància d’esta última trobada perquè es tracta d’una qüestió que preocupa molt als veïns dels municipis i els ajuntaments no sempre saben bé com actuar i quines són les seues competències en la matèria”.

Concretament, durant la jornada intervindran l’alcalde d’Alzira, Alfons Domínguez; la regidora de Medi Ambient de Llíria, Consuelo Morató; la presidenta de COSITAL (Consell general de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local), María Escamilla; el director general d’Energia i Mines de la Generalitat (que és la competent per a autoritzar este tipus d’instal·lacions) Manuel Argüelles; i Pedro Llinares, advocat expert en dret administratiu i energia, que compta entre els seus clients amb diverses empreses que volen instal·lar plantes fotovoltaiques i estan litigant amb ajuntaments de la nostra província. La moderació de la taula redona serà a càrrec de Javier Abad, enginyer industrial i president de la Comissió d’Energia i Medi Ambient del COIICV.

Jornades anteriors

Fins al moment s’han celebrat quatre jornades a Catarroja, Montitxelvo, Benaguasil i Foios, amb una participació de quasi 200 persones entre càrrecs electes, tècnics municipals i empreses d’instal·lació energètica. En totes elles la temàtica s’ha centrat en l’eficiència energètica (bomba de calor aerotèrmica i geotèrmica), la generació d’energies renovables (microturbinat en xarxes de distribució d’aigua) i les ferramentes amb les quals compten els municipis per a aconseguir estos objectius (Empreses de Servicis Energètics EIXE’s i Certificats d’Estalvi Energètic CAE’s)

Els temes que han despertat major interés són la bomba de calor per a climatitzar instal·lacions municipals que siguen grans consumidores d’energia (com pot ser el cas de les piscines climatitzades) i els CAE’s com a ferramenta per a aconseguir finançament monetitzant actuacions d’eficiència energètica ja realitzades.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*