Post també disponible en: Castellano
L’àrea de Cooperació que dirigix la vicepresidenta Natàlia Enguix dona llum verda a les sol·licituds de deu municipis de cinc comarques. Des de finals de juny s’han posat en marxa 79 actuacions.
Enguix destaca “l’eficàcia d’un pla quadriennal que no limita els temps als ajuntaments i que incrementarà l’execució d’obres del cicle de l’aigua, urbanisme, zones verdes i esportives i eficiència energètica”.
La Diputació de València que presidix Vicent Mompó aprova altres 15 projectes del Pla Obert i suma 14.662.540 euros invertits a les comarques valencianes en els últims dos mesos. El quart decret aprovat per l’àrea de Cooperació Municipal que encapçala la vicepresidenta primera, Natàlia Enguix, dona llum verda a les sol·licituds de deu municipis de cinc comarques, amb un import total de 3.540.963 euros.
La vicepresidenta Enguix destaca “l’eficàcia d’un pla quadriennal que no limita els temps als ajuntaments, la qual cosa els permet presentar els seus projectes quan estan segurs que eixes actuacions concretes donen resposta a les necessitats dels seus veïns i veïnes”. Amb esta gran novetat que presenta el Pla Obert, “incrementarem de manera considerable l’execució de les obres en totes les comarques, que és una de les prioritats del govern que compartim amb Vicent Mompó, que els diners que arriben de la Diputació es queden en els municipis i es traduïsquen en millores reals per a la gent que els habita”.
Entre les sol·licituds aprovades hi ha projectes urbanístics, com el de la plaça de la Concepció d’Ontinyent; adquisició de solars o immobles per a ús municipal, com la nau de Corts Valencianes a Polinyà de Xúquer; vehicles elèctrics per a servicis als pobles, com el furgó de Guardamar de la Safor; i nous sistemes per al control del trànsit, cas de Vilamarxant, Guadassèquies i Tous. “En les primeres sol·licituds aprovades van ser majoritàries les obres del cicle integral de l’aigua, la rehabilitació d’edificis i l’adequació de piscines i espais esportius”, apunta Enguix, qui afig que les propostes dels consistoris “demostren la responsabilitat dels alcaldes i alcaldesses i la varietat de les actuacions que finança la Diputació, en la majoria dels casos cobrint el cent per cent del cost total”.
Deu municipis, cinc comarques
La Vall d’Albaida i la Ribera Alta, amb tres municipis, i la Safor amb dos són les comarques més actives en esta nova entrega de projectes presentats i aprovats en el marc del Pla Obert de la Diputació de València. Entrant al detall en la Vall, Ontinyent rebrà el cent per cent del cost de reurbanitzar la plaça de la Concepció; Pinet millorarà l’accessibilitat i la coberta tèrmica a la casa consistorial; i Guadassèquies instal·larà sistemes de control del trànsit i càmeres de reconeixement de matrícules.
A la Ribera Alta, Sumacárcer tindrà un nou parc de ‘calistenia’; La Pobla Llarga ampliarà la instal·lació elèctrica a l’auditori-museu; i Tous instal·larà càmeres de control del trànsit, una de les actuacions més repetides i que és subvencionable al cent per cent. A la Safor, Guardamar ha rebut el vistiplau a tres projectes: l’adequació i enjardinament del mur de la zona nord de l’ajuntament; la rehabilitació d’un local diàfan per a oficines dins del propi consistori; i la compra d’un furgó elèctric per a servicis municipals. A més, la Font d’en Carròs millorarà la sostenibilitat del parc urbà Tirant i Carmesina.
La nova remesa de sol·licituds aprovades en el Pla Obert es completa amb l’adquisició, per part de l’Ajuntament de Polinyà de Xúquer, d’una nau industrial per a taller i magatzem municipal al carrer Corts Valencianes; i nous punts de subministrament elèctric i sistemes de control del trànsit a Vilamarxant.
14 milions i 80 projectes
Entre el 21 de juny i el 30 d’agost d’enguany, la Diputació de València ha emés fins a quatre decrets que han donat llum verda a un total de 79 projectes presentats pels ajuntaments, amb una inversió global de 14,7 milions d’euros. En paraules del president, Vicent Mompó, “les xifres demostren la gran faena que està fent l’àrea de Cooperació que dirigix Natàlia Enguix i, sobretot, que no ens equivoquem canviant el funcionament del principal pla inversor de la institució per a facilitar la seua gestió als alcaldes i alcaldesses i que no hagen de renunciar a les ajudes”.
El Pla Obert dona els seus primers passos, després de ser aprovat en temps rècord i incrementar la dotació fins als 340 milions d’euros per als municipis i 10 milions per a les mancomunitats. Uns registres històrics que, com recorda Mompó, “no són el més important del pla, sinó escoltar els responsables locals, conéixer el que necessiten i ajudar-los a aconseguir-lo, cosa que estem fent ja amb este funcionament àgil del Pla Obert i l’ajuda que presten els tècnics de la Diputació perquè puga executar-se”.
Les sol·licituds aprovades fins a la data posen de manifest l’ampli espectre de les actuacions i la cobertura que presta la corporació provincial a tots els ajuntaments valencians. Des de millores en el cicle integral de l’aigua fins a l’adequació d’espais verds, camins i instal·lacions esportives, passant per urbanisme amb perspectiva de gènere, rehabilitació d’espais públics, adquisició d’immobles, vehicles i material i projectes d’eficiència energètica i smart cities.
Be the first to comment