La Diputació de València impulsa el pla de desenvolupament econòmic del Rincón de Ademuz

Post també disponible en: Castellano

El diputat de Desenvolupament Rural, Avelino Mascarell, es reunix amb alcaldes i agents socioeconòmics de la comarca per a anunciar l’elaboració d’un programa estratègic a curt i mitjà termini.

El treball corre a càrrec d’una consultora especialitzada que coordinarà processos participatius amb els agents econòmics i socials de la zona.

L’àrea de Desenvolupament Rural de la Diputació de València ha impulsat l’elaboració d’un pla d’actuació en el Rincón de Ademuz, que arreplegue una estratègia per a promoure el desenvolupament d’una de les comarcas de la província més afectades pel fenomen de la despoblació.

Així ho ha anunciat el diputat de Desenvolupament Rural, Medi Ambient i Prevenció de Riscos Forestals, Avelino Mascarell, en una jornada de treball que ha tingut lloc en les instal·lacions de la Mancomunitat de Municipis Rincón de Ademuz a Casas Altas, junt al seu president i alcalde de Castielfabib, Eduardo Aguilar; i en la qual han participat alcaldes, regidors, tècnics ADL i representants del teixit empresarial i associatiu de la zona; així com personal tècnic de la Diputació de València. 

El diputat Mascarell ha declarat que “una bona estratègia comú, basada en les necessitats dels set pobles i deu llogarets de la comarca, és la base fonamental per a establir un programa d’accions en els quals la Diputació s’implicarà al màxim, i que és l’objectiu fonamental d’este estudi”.

En este sentit, Avelino Mascarell resalta “el caràcter pràctic del pla, perquè de poc val continuar finançant diagnòstics teòrics, que s’havien fet massa. Este treball està orientat a actuacions concretes que tindran un impacte real i mesurable per a la ciutadania” i ha destacat que “el contingut del pla de desenvolupament comarcal contindrà indicadors que ens permetran avaluar de manera contínua el grau de compliment de les accions i la seua repercussió en el territori”.

Així mateix, el diputat Mascarell destaca que “una de les claus és que seran els propis agents del territori els qui definisquen quin és l’horitzó al qual es volen dirigir, a través d’un procés participatiu en el qual es mantindran entrevistes i jornades de treball entre la consultora i els propis interessats locals”. 

Metodologia de l’estudi

La consultora encarregada del desenvolupament del pla ha elaborat ja un estudi preliminar que arreplega dades econòmiques i demogràfiques del Rincón, així com les seues infraestructures, servicis i altres recursos.

De manera paral·lela, es recaptarà informació dels propis ajuntaments i es programaran jornades de treball amb agents de la zona, a nivell institucional i empresarial, per a establir les línies mestres d’actuació.

També es duran a terme entrevistes personals amb veïns i veïnes dels municipis de la comarca, amb l’objectiu de completar el diagnòstic i la priorització de les actuacions previstes.

Una vegada recopilada tota la informació, i incorporat el contingut del procés participatiu, es procedirà a l’elaboració d’una sèrie de fitxes de projecte, jerarquitzades per importància, i a la redacció definitiva del pla.

L’elecció d’esta metodologia facilita el posterior seguiment del grau d’implantació de les accions proposades, en establir des del principi els seus responsables, pressupostos i terminis d’execució, amb la finalitat plantejar un full de ruta que done solució efectiva a les necessitats detectades pels agents del territori.

“L’objectiu és presentar el document després de l’estiu, per a poder ja plasmar en els pressupostos municipals i de la Diputació de 2025 les línies prioritàries d’actuació que arreplegue en la mesura que siga possible”, anuncia Avelino Mascarell, i aclara que “el pla de desenvolupament inclourà també assessorament a l’hora de finançar les actuacions previstes a través de les línies de recolzament existents, no sols en la Diputació de València, sinó també a nivell europeu, estatal i autonòmic”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*