Post també disponible en: Castellano
El president Vicent Mompó destaca que l’objectiu de la Diputació és “crear una administració més pròxima, més accessible i moderna amb el ferm propòsit d’ajudar, escoltar i actuar”.
La diputada Imma González manifesta que la Diputació ampliarà les ajudes emmarcades en el programa ‘La cuina que cuida’ en els municipis on sorgisquen necessitats especials.
La Diputació de València ha explicat a alcaldes, representants municipals i tècnics de prop d’un centenar de municipis de la província les convocatòries de subvencions de l’àrea de Benestar Social de la Diputació de València. Així, el president de la corporació provincial, Vicent Mompó, ha apuntat que amb estes jornades “fem un pas avant cap a un futur més inclusiu i més pròsper per a tots els valencians. Hui estem ací no sols per a exposar tots els plans, sinó també per a escoltar, prendre nota i aconseguir junts el desenvolupament integral dels valencians”.
Mompó ha destacat també que amb esta trobada “es reflectixen els eixos d’actuació de la corporació provincial, que són la proximitat, la implicació i la col·laboració. Proximitat perquè la nostra responsabilitat és estar prop de tots els municipis -continua Mompó- a més de ser un suport constant i facilitar cada gestió, i també la implicació, posant les nostres polítiques al servici de tots ajudant a afavorir el benestar comú, treballant de manera col·laborativa perquè ningú es quede arrere”.
Així mateix, el president provincial indicava que “el nostre objectiu és crear una administració més pròxima, més accessible i moderna amb el ferm propòsit d’ajudar, escoltar, resoldre problemes i actuar”. Igualment, ha esmentat el programa ‘La cuina que cuida’, i ha apuntat que fa unes setmanes, la Diputació ha contactat amb els municipis per a conéixer les seues realitats i ajustar el pla a les necessitats específiques de cadascun”. Mompó també ha volgut destacar el Programa Provincial d’Activitats Preventives i la convocatòria de subvencions de salut pública, que promou les campanyes de desratització, desinsectació i desinfecció en edificis municipals i clavegueram, així com el control de vectors.
A més, Mompó s’ha referit al finançament dels Servicis Socials en municipis de menys de 15.000 habitants a través del ‘Contracte Programa’ en col·laboració amb la Generalitat: “Sabem que és fonamental garantir l’accés als servicis socials bàsics en totes les localitats, i treballem incansablement per a fer-ho possible”. Ha recordat també el programa ‘Açò és la Dipu’, que oferix visites guiades per a conéixer el patrimoni més emblemàtic de la Diputació de València i que està dirigit especialment a ajuntaments, associacions de dones i majors.
La jornada informativa ha tingut lloc en el Centre Cultural La Beneficència i ha comptat també amb la presència de la diputada de Benestar i Inclusió Social, Imma González, qui acompanyada pel cap del servici i personal tècnic de la corporació provincial ha resolt els dubtes exposats pels assistents i ha repassat els detalls més significatius de les convocatòries.
La diputada Imma González ha apuntat que a través d’estes trobades, la Diputació “pretén acostar-se als municipis, que ens poseu cara i escoltar els vostres suggeriments, amb la finalitat de millorar el servici oferit i adaptar-nos a les necessitats de tots”. Així mateix, ha anunciat que la Diputació ampliarà les ajudes emmarcades en el programa ‘La cuina que cuida’ en els municipis on sorgisquen necessitats especials.
Convocatòries
Les línies d’ajuda de la Diputació de València per als ajuntaments en matèria de benestar social s’emmarquen en dos convocatòries dirigides a ajuntaments de menys de 20.000 habitants: La convocatòria de subvencions de salut pública per a municipis i entitats locals menors, la finalitat de les quals és garantir un adequat manteniment de les instal·lacions locals i millorar les condicions sanitàries de la població, i la destinada a la prevenció de drogodependències, (amb les activitats del Programa Provincial d’Activitats Preventives), que inclou accions en matèria de prevenció de drogodependències i altres comportaments addictius, la finalitat dels quals és disminuir de manera significativa el consum de drogues i altres conductes addictives
L’àrea de Benestar Social presta també el Servici de Teleassistència Domiciliària, és un servici d’atenció domiciliària per a majors i/o dependents que funciona a través de la línia telefònica. Un altre servici telefònic que ofereix la Diputació és ‘ATENPRO’, dedicat a l’atenció i protecció a víctimes de violència de gènere.
‘Contracte Programa’
D’altra banda, la corporació provincial col·labora amb la Generalitat per al finançament dels servicis socials de la totalitat dels municipis de menys de 15.000 habitants i mancomunitats a través del projecte ‘Contracte Programa’. D’esta manera, l’aportació de la Diputació per al desenvolupament dels Serveis Socials Generals té per objecte contribuir al finançament d’equips socials d’atenció primària de caràcter bàsic, per a garantir als ajuntaments l’exercici de les competències en matèria de servicis socials. Estos equips estan formats per professionals d’intervenció social, unitats d’igualtat, de suport jurídic i administratiu.
Els servicis d’atenció primària de caràcter bàsic són: servicii d’acolliment i atenció en situació de necessitat social; servici de promoció de l’autonomia personal; servei d’inclusió social; servici de prevenció i intervenció amb les famílies; servici d’acció comunitària, i servei d’assessoria tècnica específica i unitats d’igualtat. Este programa alberga també ‘Cuina que cuida’, per a municipis de menys de 15.000 habitants que té la finalitat de garantir la manutenció alimentària bàsica a les persones en situació de necessitat.
‘Açò és la Dipu’
D’altra banda, la Diputació, a través del programa ‘Açò és la Dipu’, oferix visites guiades, dirigides a ajuntaments, i associacions de dones i de majors per a conéixer el patrimoni més emblemàtic de la corporació provincial.
Be the first to comment