La Diputació distribuïx 142.000 euros entre 10 municipis turístics de la Foia de Bunyol-Xiva i el Vall de Aiora

Post també disponible en: Castellano

Xest, Xiva, Setaigües, Iàtova i Bunyol en la Foia, i Cofrentes, Jalance, Jarafuel, Cortes de Pallás i Aiora al Vall formen part d’este fons incondicionat al qual la Diputació aporta dos milions d’euros

Esta aportació d’1.855.301 euros, que gestiona l’àrea de Turisme, se suma als 80 milions que la corporació provincial ha destinat enguany al Fons de Cooperació Municipal junt amb la Generalitat

La Diputació de València distribuirà 142.000 euros entre una desena de municipis turístics de la Hoya de Buñol i el Valle de Ayora, corresponents al Fons de Cooperació Municipal per a localitats turístiques, en el qual la corporació provincial participa junt amb el Consell. Per comarques, la Hoya rebrà 59.722 euros per a cinc dels seus municipis, i el Valle de Ayora-Cofrentes 82.890 per a altres tantes localitats.

Entre els municipis de la Hoya, Buñol rebrà 15.244 euros, Cheste 12.521, Chiva 11.626, Siete Aguas 10.425 i Yátova prop de 10.000 euros. En la comarca veïna del Valle de Ayora, Cofrentes té assignats 24.560 euros, Jarafuel i Ayora superen els 15.000, Jalance en disposarà de 14.340 i Cortes de Pallás poc més de 13.000.

La Diputació de València repartirà enguany quasi dos milions d’euros entre els 101 municipis turístics de la província, en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que compta amb un apèndix per a pobles en risc de despoblació i un altre per a dinamitzar l’economia d’estes localitats considerades turístiques.

Esta línia específica d’inversió, publicada al BOP, se situa enguany en 1.855.301 euros, que la Diputació repartirà entre els municipis turístics de la província, la mateixa quantitat que aporta la Generalitat a les localitats valencianes de manera incondicionada. És a dir, les transferències arribaran als ajuntaments, que disposaran de prop de quatre milions d’euros per a finançar globalment activitats i serveis que decidiran els propis consistoris en funció de les competències assumides.

Agilitat i autonomia

El diputat de Turisme, Jordi Mayor, destaca que les ajudes “s’han pogut aprovar abans que en l’anterior exercici i arribaran de manera àgil i eficaç als ajuntaments”. La partida funciona com la del Fons de Cooperació, podent-se destinar a inversió i despesa corrent, amb “l’essència d’esta línia d’inversió que respecta l’autonomia municipal, sent els alcaldes i alcaldesses els que finalment definiran les actuacions que es financen als seus pobles”, afegix el responsable provincial de Turisme.

Sota els principis d’objectivitat i equitat i tenint en compte indicadors de població i activitat turística, la distribució de l’aportació provincial entre els 101 ajuntaments valencians va des dels 9.000 euros que corresponen a pobles com Sollana, Alfauir i Potries fins als 113.000 euros de Gandia, passant pels 50.000 euros de Sagunt, els 93.000 d’Oliva i els 105.000 de Cullera, entre altres.

Totes les comarques valencianes compten amb algun municipi o municipis catalogats com a turístics i estan incloses en este fons de naturalesa incondicionada i no finalista. L’aportació d’1.855.000 euros és un apèndix del Fons de Cooperació Municipal i se suma als 80 milions que la corporació valenciana ha repartit enguany entre les 266 localitats valencianes a través del Fons, quadruplicant la quantitat destinada pel Consell a la província en este programa conjunt de finançament local.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*