La Diputació engega el procés per a ampliar la carretera i renovar la via per a vianants i ciclistes entre Anna i Xella

La corporació provincial està tramitant la licitació de les obres, el pressupost de les quals d'actuació ascendeix a quasi 900.000 euros.
La corporació provincial està tramitant la licitació de les obres, el pressupost de les quals d'actuació ascendeix a quasi 900.000 euros.

Post també disponible en: Castellano

La corporació provincial està tramitant la licitació de les obres, el pressupost de les quals d'actuació ascendeix a quasi 900.000 euros.
La corporació provincial està tramitant la licitació de les obres, el pressupost de les quals d’actuació ascendeix a quasi 900.000 euros.

La Diputació de València ha publicat en el BOP l’anunci per a la licitació de les obres de la connexió per a vianants i ciclistes i l’ampliació de plataforma entre les poblacions d’Anna i Chella, en un tram aproximat de 700 metres de la CV-580 amb una inversió per part de la corporació provincial de 847.039 euros.

L’objectiu és millorar el traçat de la carretera, així com la seua ampliació, amb la incorporació de vorals i l’augment de la seua amplària, de manera que tota la via que connecta ambdues localitats reunisca les condicions òptimes de seguretat. A més, també es pretén adequar la via cicle-per als vianants, d’aproximadament 1,80 metres d’amplària i paviment de formigó, que es troba en avançat estat de deteriorament i que presenta greus deficiències quant a la seua funcionalitat i seguretat, al no existir separació física respecte al tràfic motoritzat que pot envair l’espai utilitzat per aquests usuaris altament vulnerables.

L’actuació en la carretera pretén ampliar la plataforma de la CV-580 entre les glorietes de finalització de la Variant d’Anna i començament de la Variant de Xella, en una longitud aproximada de 550 metres. Quant a l’itinerari cicle-per als vianants, l’actuació consisteix en l’adequació de l’espai actual de l’andana per als vianants de manera que permeta la col·locació d’un separador físic de formigó de 40 cm d’amplària i una mica més de 30 cm d’altura, per a disposar d’un ample mitjà de 2,50 m al llarg de tot el recorregut. El projecte també contempla la il·luminació de tota la connexió als vianants mitjançant bàculs de 7 m d’altura amb lluminàries de tipus LED de 33,5 W.

Així mateix, també s’aprofitarà per a renovar la senyalització vertical i horitzontal de la via, a més de millorar els drenatges. Totes aquestes actuacions responen a una demanda veïnal, ja que el tram actual comprès entre les variants d’Anna i Chella presenta una intensitat mitjana diària de circulació, d’acord amb els aforaments realitzats per la Diputació de València l’any 2015, que supera els 5.900 vehicles diaris, amb un percentatge de pesats superior al 2%.

Aquesta carretera, entre les poblacions d’Anna i Chella, discorre des de la variant d’Anna fins a la variant de Chella, ambdues executades en els últims anys, connectant aquestes variants que finalitzen en sengles glorietes per mitjà d’un tram recte de 550 m aproximadament. El casc urbà d’ambdues poblacions es troba a una distància inferior a un quilòmetre, fet que propicia un elevat tràfic per als vianants i ciclista.

Pla de Mobilitat Ciclopeatonal

La creació del carril per a vianants i ciclistes entre Anna i Chella forma part del Pla de Mobilitat Ciclopeatonal, que, tal com recorda el diputat de Carreteres, “permetrà vertebrar les comarques valencianes, des de la perspectiva de la mobilitat sostenible, mitjançant la creació al llarg dels pròxims 8 anys de més de 130 quilòmetres de rutes ciclopeatonales en un centenar de municipis valencians”.

A més d’aquesta actuació, a La Canal de Navarrés el pla preveia en la seua primera fase la creació d’un itinerari per als vianants a Navarrés i d’una vorera de connexió entre Quesa i el cementeri, ambdues ja realitzades, i a mitjà termini, una via entre Chella i Bolbaite.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*