La Diputació entrega manuals personalitzats de gestió turística contra el despoblament a 42 municipis

Post també disponible en: Castellano

El programa Fem Poble de la corporació provincial tracta d’evitar la despoblació en els municipis xicotets mitjançant el desenvolupament del turisme local, a través de la col·laboració públic-privada

La Diputació de València ha presentat i entregat este dilluns en Alcublas els primers 42 Manuals de Planificació i Gestió Turística Local elaborats a partir del programa provincial Fem Poble, que busca evitar el despoblament en els municipis xicotets mitjançant el desenvolupament del turisme local.

Es tracta de manuals no genèrics, sinó personalitzats, segons les particularitats i recursos de cada zona, una vegada conclosa la primera fase d’anàlisi del programa en les 42 localitats receptores. En ells s’oferixen les claus per a desenvolupar el turisme local, a través de la col·laboració públic-privada.

Fem Poble, que compta amb la participació de Turisme Comunitat Valenciana a través de Creaturisme, tracta d’aportar valor als recursos turístics dels municipis en risc de despoblació per a fomentar la creació de productes turístics que activen la seua economia local i, en conseqüència, la seua projecció territorial.

A l’acte, celebrat a la Casa de Cultura d’Alcublas, han assistit els diputats de Turisme, Jordi Mayor, i Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera (els dos serveis de la Diputació que desenvolupen el programa), així com l’alcaldessa del municipi, Blanca Rosa Pastor.

També han participat representants dels municipis de Castielfabib, Ademuz, Teresa de Cofrentes, Chulilla, Higueruelas, Vallanca, Ayora, Alpuente, La Yesa, Chulilla, Alcublas, Titaguas, L’Ènova, Antella, Gestalgar i la Mancomunitat de La Serranía.

Pròximes accions

En la jornada també s’han presentat les pròximes accions formatives que es desenvoluparan mitjançant els quatre grups de treball organitzats amb els 50 municipis i quatre mancomunitats adherides a Fem Poble, accions que se celebraran amb emprenedors i empreses per a la creació de productes turístics.

“L’objectiu és poder tindre a la fi d’enguany un catàleg d’experiències turístiques de tots estos municipis i mancomunitats, per a promocionar-lo en tots els circuits, certàmens i esdeveniments del sector”, ha explicat el diputat de Turisme, Jordi Mayor.

“Es tracta de dinamitzar turísticament les poblacions en risc de despoblament, però respectant sempre els principis de sostenibilitat i la capacitat de càrrega turística de cadascuna d’elles”, ha puntualitzat per la seua part el diputat de Desenvolupament Rural i Polítiques contra la Despoblació, Ramiro Rivera.

Finalment, l’alcaldessa d’Alcublas, Blanca Rosa Pastor, ha agraït l’esforç i el treball de la Diputació “per estar al costat dels municipis xicotets i ajudar-los a mirar al futur amb iniciatives com Fem Poble”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*