La Diputació impulsa els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible

Post també disponible en: Castellano

Els PMUS permeten ordenar les diferents xarxes de mobilitat
La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, explica que la
finalitat és “garantir espais saludables”

L’àrea de Mobilitat Sostenible de la Diputació de València ha convocat les ajudes per a la redacció de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, una iniciativa que segons explica la diputada Dolors Gimeno, ajudarà a “mitigar el canvi climàtic, millorar la qualitat de l’aire i reduir el soroll generat pel trànsit”.

Els Plans de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) permeten ordenar les diferents xarxes de mobilitat: vianants, ciclistes, transport públic, el vehicle privat, l’aparcament i la distribució de mercaderies, tenint en compte la seguretat viària, la salut i la integració social.

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, assenyala que “els PMUS són instruments de participació ciutadana per a impulsar els canvis necessaris en la mobilitat urbana situant en el centre de la planificació a les persones. La seua finalitat és garantir espais saludables i amables on es puga caminar i pedalar, i on els desplaçaments més llargs es puguen efectuar amb transport públic”.

Els PMUS tenen un àmbit d’actuació local, no obstant això per esta convocatòria poden desenvolupar-se en col·laboració amb diversos municipis, ja siga per pertànyer a una àrea metropolitana, a una mancomunitat o a una agrupació. El crèdit total consignat per a les subvencions que es concedixen a l’empara de la present convocatòria és de 400.000 euros, amb unes subvencions per concurrència competitiva de 6.000 euros per a municipis de 3.000 a 10.000 habitants, i 7.000 euros per a municipis de 10.001 a 20.000 habitants. Les entitats locals d’àmbit territorial inferior al municipal i municipis de menys de 3.000 habitants que formen part de mancomunitats o d’agrupacions, d’almenys 2 integrants, podran optar a 2.500 euros per a cadascun dels seus components. En esta modalitat, la quantia total resultant serà com a màxim de 15.000 euros per agrupació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*