La Diputació obri al trànsit la segona fase de la Variant de Bétera en direcció a Olocau 

Post també disponible en: Castellano

El nou tram, d’aproximadament un quilòmetre, dona continuïtat a la primera fase de la variant per a desviar els 12.000 vehicles diaris que travessaven el municipi, i connecta la CV-310 amb la CV-333 Bétera-Olocau 

La Diputació de València ha obert al trànsit la segona fase de la Variant Nord de Bétera, un projecte que prolonga en un quilòmetre la nova ronda fins a la connexió amb la CV-333 en direcció a Olocau i que completa l’actuació per a desviar els 12.000 vehicles diaris que travessaven Bétera, regulant així el trànsit en diferents carreteres amb elevada intensitat que confluïxen als voltants del municipi del Camp de Túria.

Amb un pressupost d’adjudicació de 3.223.376 euros i un termini d’execució de huit mesos, acurtant els temps previstos, els treballs en la CV-333 en direcció a Olocau han permés ampliar la calçada per a establir les connexions amb diferents urbanitzacions i la nova ronda. L’obertura del nou tram des de la rotonda amb la CV-310 (Godella-Torres Torres) en direcció a Olocau dona continuïtat al traçat de cinc quilòmetres que ha servit per a descongestionar els accessos a Bétera.

Levantina Ingeniería y Construcción ha sigut l’empresa encarregada d’executar esta segona fase de la variant projectada i finançada per la Diputació, l’objectiu de la qual és ampliar la intersecció giratòria per a establir totes les connexions necessàries entre la nova variant i la CV-333, inclòs l’accés a la urbanització La Masia, la millora de la connectivitat amb l’urbanització Torre Porta-Coeli de Serra i un accés més directe a la base militar de l’OTAN sense necessitat de travessar els carrers de Bétera.

En l’apartat tècnic, el nou tram de la Variant Nord de Bétera contempla l’ampliació dels vorals de 1,50 a 2 metres per a reforçar la seguretat dels ciclistes esportius, mentre que s’ha habilitat un carril bici segregat dirigit als usuaris més vulnerables, cas de ciclistes ocasionals o en edat infantil. L’obra inclou la reposició de les séquies i conduccions de reg afectades, així com camins i accessos a propietats i la nova senyalització vertical i horitzontal, al costat de l’abalisament i els sistemes de contenció.

18 milions d’inversió global

La Diputació va obrir al trànsit la primera fase de la Variant de Bétera, executada per l’empresa Bertolín, el 23 de setembre de 2021, donant resposta a una reivindicació històrica dels diferents equips de govern que ha tingut Bétera en els últims anys. Amb esta via alternativa per a dirigir-se cap a Nàquera i Olocau sense necessitat de travessar el municipi, la corporació provincial millora la seguretat de la CV-310, la CV-336 i la CV-333 i oferix una nova carretera moderna i respectuosa amb el medi ambient.

Amb una inversió global de més de 18 milions d’euros per part de la Diputació, el traçat compta amb materials drenants en la rodadura que disminuïxen la contaminació acústica i s’engulen l’aigua que és expulsada fora de la calçada. Quant a la integració paisatgística i cultural amb l’entorn, la nova carretera compta amb via de ciclovianants, l’enjardinament de les glorietes amb espècies arbòries autòctones i un mirador en una d’elles amb vista a la Torre Bofilla, un dels elements patrimonials de Bétera.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*