La Diputació reforça la seguretat de la carretera de Villar a Andilla i el pont de la Yesa a la comarca de la Serranía

Post també disponible en: Castellano

La vicepresidenta segona i responsable d’Infraestructures, Reme Mazzolari, ha recorregut la comarca comprovant l’estat de diferents obres que té en marxa la corporació i escoltant els alcaldes i alcaldesses

La vicepresidenta segona i diputada de Carreteres, Reme Mazzolari, ha recorregut este dimecres la Serranía per a comprovar l’estat de diferents obres que la Diputació que dirigix Vicent Mompó té en execució a la comarca. Acompanyada per l’alcaldessa d’el Villar, Mª Ángeles Beaus, i els alcaldes d’Higueruelas, Melanio Esteban, i Andilla, Miguel Sebastián, així com tècnics de l’àrea provincial d’Infraestructures, Mazzolari ha destacat “la importància de tindre unes carreteres segures en territoris d’interior per a lluitar contra la despoblació, perquè unes bones comunicacions són claus per a fixar població en municipis rurals”.

La responsable d’Infraestructures de la Diputació ha iniciat la ruta a Villar del Arzobispo, on estan en marxa les obres en la CV-341 que connecta el Villar i Andilla en el tram de 6,5 quilòmetres comprés entre l’accés a Artaj i el municipi d’Andilla. La via és la principal connexió entre Andilla i els nuclis de població d’Artaj, Oset i La Pobleta, entre altres, així com el seu enllaç amb la carretera CV-345 i el municipi d’el Villar.

L’obra projectada consistix en el reforç del ferm, la millora del traçat eliminant estrenyiments i la construcció de cunetes de seguretat, al mateix temps que es millora el radi de les corbes. “Amb esta actuació es reforça la seguretat d’una carretera que actualment no té vorals i presenta deficiències en el ferm, al que s’afigen trams molt estrets que dificulten el pas dels vehicles”, ha explicat Reme Mazzolari.

L’obra, amb un pressupost de 2.075.181 euros i un termini d’execució de sis mesos, es va adjudicar a l’UTE que formen Asfaltos y Construcciones Elsan i Torrescamara. Per a Reme Mazzolari, la intervenció “és un exemple del treball de manteniment i millora contínua que duem a terme en la xarxa de Carreteres de la Diputació, que tracta d’adequar-se periòdicament a les necessitats de la població, amb la millora de la seguretat com a gran prioritat”.

El pont de la Yesa

La xarxa provincial de carreteres inclou també la CV-345 que connecta Casinos i Titaguas per el Villar. La comitiva provincial s’ha desplaçat fins al punt quilomètric 32,9 de la via, a l’altura del pont de la Yesa, on es produïx un estrenyiment que la Diputació vol eliminar ampliant l’estructura de la carretera en el tram que travessa el barranc del Hornico. L’obra, amb una inversió de 490.000 euros, va a molt bon ritme, fins al punt que “esperem acurtar els terminis d’execució i que puga estar en servici abans de final d’any”, ha avançat la pròpia Mazzolari.

L’estructura que salva el barranc presenta diverses patologies que, amb els anys, ha motivat la deformació dels hastials i timpans de l’obra de drenatge, presentant danys en la maçoneria i abombaments dels alçats, la qual cosa genera problemes de circulació, especialment durant els episodis de pluges. La solució proposada per l’àrea provincial de Carreteres passa per reparar l’estructura deteriorada, eliminar la sobrecàrrega i ampliar la plataforma. En opinió de la vicepresidenta segona, “la clau en este cas és que s’actua sobre una carretera que ja estava arreglada, però que travessava un pont molt estret que impedia el pas de dos camions alhora, en una zona de pedreres i molt trànsit pesat”.

Reme Mazzolari ha aprofitat la seua visita a la Serranía per a escoltar les necessitats que li han traslladat els alcaldes i alcaldesses de la comarca, en una de les zones d’interior de la província on la Diputació “treballa decididament per a millorar les infraestructures i serveis, contribuint així al fet que els pobles tinguen unes bones comunicacions i una qualitat de vida que atraga a la gent a residir a la comarca, combatent així el fantasma de la despoblació”. En este context s’emmarquen les reunions de Mazzolari amb els alcaldes de Domeño i Aras de los Olmos, Francisco Gómez i Rafael Giménez, que han versat sobre la possibilitat d’emprendre nous projectes a la comarca.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*