La FSMCV promociona a Chicago les societats musicals de la Comunitat i el congrés de la Wasbe 2019 a Bunyol

Entre las novedades mostradas en esta Feria, la FSMCV ha presentado sus sellos discográfico y editorial.
Entre las novedades mostradas en esta Feria, la FSMCV ha presentado sus sellos discográfico y editorial.

Post també disponible en: Castellano

Entre las novedades mostradas en esta Feria, la FSMCV ha presentado sus sellos discográfico y editorial.
Entre les novetats mostrades en aquesta Fira, la FSMCV ha presentat els seus segells discogràfic i editorial.

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha participat del 19 al 21 de desembre a The Midwest Clinic – International Band and Orchestra Conference, una de les fires més importants del món de la música de banda.

S’hi donen cita anualment les principals institucions, centres educatius, fabricants d’instruments, editorials i altres entitats d’aquest àmbit procedents de tots els continents. La presència de la FSMCV en aquesta fira compta amb el finançament de Turisme Comunitat Valenciana i l’INAEM.

En aquesta ocasió, la Federació ha presentat el seu segell discogràfic i el seu segell editorial, instruments creats per a la publicació i millor divulgació de les interpretacions registrades en qualsevol suport de totes aquelles agrupacions musicals que componen el seu col·lectiu. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és potenciar i promocionar l’important patrimoni cultural sorgit en el si de les societats musicals. Al costat d’això, també pretén contribuir a una adequada gestió, administració i conservació del seu repertori interpretatiu, incloent la protecció i gestió dels drets de propietat intel·lectual que es derivin en la seva explotació primària i secundària, tant analògica com digital.

Les societats musicals com a destinació turística

D’altra banda la FSMCV, a més de mostrar en aquesta fira l’oferta educativa i artística dels seus associats, està exhibint la seva proposta perquè les Societats Musicals siguin considerades destinació turística experiencial de la Comunitat Valenciana.

Presentació WASBE a Bunyol

Entre les activitats en què ha participat la FSMCV en aquesta cita a Chicago destaca la presentació de la WASBE Biennial Conference que tindrà lloc a Bunyol del 10 al 13 de juliol de el 2019.

La WASBE (The World Association for Symphonic Bands and Ensembles), amb seu a Kuppenheim (Alemanya) és l’Associació Mundial de Bandes i Conjunts Simfònics. Es tracta de l’única organització internacional de directors, compositors, intèrprets, editors, mestres, fabricants d’instruments i amics de la música de vent, etc., i agrupa més de 1.000 persones i organitzacions de reconegut prestigi en més de 50 països d’ tot el món. És una organització única, completament dedicada a millorar la qualitat de les bandes de vent a tot el món i facilitar l’accés dels seus membres a nous repertoris, cultures musicals, persones i llocs.

La FSMCV i Tourspain van oferir a l’Institut Cervantes de Chicago una recepció per atendre touroperadors turístics i directors d’institucions educatives de tot el món que acudiran a The Midwest Clinic, amb l’objectiu de promocionar turísticament Espanya i, especialment, la Comunitat Valenciana, com a destinació de turisme cultural i musical a través de les seves bandes de música.

A més, la FSMCV presentarà al costat del IGEB (Societat Internacional per a la investigació i difusió de música per a instruments de vent) el seu pròxim congrés que es desenvoluparà del 23 al 27 de juliol al Conservatori Superior de Música de València.

L’objectiu de IGEB és l’exploració de tots els aspectes de la música de vent a través de congressos internacionals en què els musicòlegs, directors, músics interessats i aficionats puguin intercanviar idees i coneixements. Actualment, compta amb més de 400 membres de més de 30 països.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*