La Generalitat amplia l’Àrea de Transport Metropolità de València a Nàquera, Serra, Xest, Xiva, Bunyol, Turís, Godelleta, Monserrat i Domenyo

Post també disponible en: Castellano

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Moviliad està ultimant el decret per a l’ampliació de l’Àrea de Transport Metropolitana de València (ATMV) a la qual s’incorporaran 11 nous municipis als 63 que conformen actualment l’àmbit territorial d’aquesta demarcació. Es tracta dels municipis de Canet d’En Berenguer, Náquera, Serra, Xest, Xiva, Bunyol, Turís, Godelleta, Monserrat i Sueca, a més de Domenyo per continuïtat geogràfica.

D’aquesta manera, un cop que el conseller de Política Territorial, Arcadi Espanya, ha signat l’inici de l’expedient d’elaboració d’un decret per a l’ampliació de l’àrea metropolitana, es dóna pas a la fase d’informació pública ia la comunicació als municipis afectats .

Amb aquesta ampliació, les persones usuàries de l’transport públic amb origen i destinació en els municipis de l’àrea funcional es beneficiaran de la política tarifària que s’aplica la ATMV als seus títols de coordinació o integració.

Totes les poblacions d’aquesta àrea de transport compten amb un servei integrat de transport públic de viatgers amb independència de l’empresa que el presti (MetroValencia / Metrobus / EMT). Totes elles operen de forma harmònica, a l’estar proveïdes d’un sistema compatible de cancel·lació de bitllets.

La comercialització i titularitat dels títols coordinats, correspon a l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV) i el seu preu varia en funció de les zones (A, B, C, D i / o combinacions entre elles), les característiques dels usuaris (joves entre 15/30 anys d’edat, famílies nombroses, jubilats etc.), la temporalitat, sense límit de viatges, o amb el nombre de viatges limitats.

els antecedents

La Generalitat, per cobrir les necessitats de desplaçament dels veïns de les poblacions confrontants amb la ciutat València ha vingut conformant des de l’any 2000 un sistema integrat de transport públic de viatgers per assegurar en condicions de qualitat i preu, els desplaçaments que provoquen les relacions habitatge / treball / oci, entre aquestes poblacions, així com amb la capital de l’Túria.

Inicialment, l’àmbit territorial de l’Àrea de Transport Metropolitana de València estava delimitat per les poblacions d’Alaquàs, Albal, Albalat dels Sorells, Alboraia, Albuixech, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Alfara de Patriarca, Alginet, Almàssera, Almussafes, Benaguasil, Benetússer, Benifaió, Benissanó, Beniparrell, Bétera, Bonrepòs i Mirambell, Burjassot, Carlet, Catarroja i l’Eliana

Així mateix, quedava delimitat per Emperador, Foios, Godella, Llíria, Loriguilla, Llocnou de la Corona, Manises, Massalfassar, Massamagrell, Massanassa, Meliana, Mislata, Moncada, Museros, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, la Pobla de Vallbona, la Pobla de Farnals, Puig, Puçol, Quart de Poblet, Rafelbunyol, Ribaroja de Túria, Rocafort, Sagunt, Sant Antoni de Benagéber, Sedaví, Silla, Sollana, Tavernes Blanques, Torrent, València, Vilamarxant, Vinalesa i Xirivella.

Posteriorment, transcorreguts 10 anys des de la conformació de l’Àrea de Transport Metropolitana de València i, atenent a les necessitats de desplaçament de les poblacions confrontants, van ser incorporats els municipis de Sagunt, Loriguilla i Sant Antoni de Benegéber.

Ara, un cop passats gairebé 19 anys, s’ha constatat per dades obtingudes mitjançant tècniques de Bog Data per a l’aprovació de el Pla Bàsic de Mobilitat, que l’àrea que funcionalment està actuant com a Àrea Metropolitana de València inclou també les poblacions de Canet d’En Berenguer, Náquera, Serra, Xest, Xiva, Bunyol, Turís, Godelleta, Monserrat, Sueca i Domenyo.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*