La Guàrdia Civil de Bétera, Chelva i Llíria deté nou persones i investiga a una dècima per robatoris en habitatges i tràfic de drogues

Material incautado por la Guardia Civil.
Material incautado por la Guardia Civil.

Post també disponible en: Castellano

Material incautado por la Guardia Civil.
Material incautat per la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil dins dels serveis establerts de forma permanent en el marc del pla d’actuacions per a la prevenció de robatoris en habitatges i establiments comercials ha procedit contra deu persones en dues operacions diferents.

La Guàrdia Civil de Bétera inici l’operació SPYGLASS a fi de poder identificar i detenir l’autor o autors de fets delictius relacionats amb robatoris en diferents municipis de València i Castelló.

Fruit de les gestions realitzades pels responsables d’aquest operatiu es va aconseguir aclarir diversos fets i procedir contra els presumptes autors.

La fase d’explotació d’aquesta operació va culminar amb la detenció de sis persones i investigació d’una setena: dues dones i cinc homes, de nacionalitat espanyola i d’edats compreses entre els 18 i 21 anys; i un dels detinguts menor d’edat.

A aquestes persones se’ls atribueixen els delictes de robatori amb força, amenaces, coaccions, lesions i pertinença a organització criminal.

Els robatoris eren comesos principalment a la nit i mitjançant el pujava dalt o el tall de la tanca perimetral accedien fins als habitatges; i després forçant la porta d’entrada o les reixes de les finestres s’introduïen al seu interior i sostreien els efectes de valor. També en els establiments forçaven les màquines existents.

Els agents fins al moment han aconseguit resoldre més de 40 robatoris ocorreguts en localitats de València i Castellon.

En el registre realitzat pels agents van confiscar gran quantitat d’objectes d’origen il·lícit com ordinadors portàtils, televisions, telèfons mòbils, electrodomèstics, una pistola d’aire comprimit i 12 cartutxos del calibre 22, entre altres objectes.

Material incautado por la Guardia Civil.
Material incautat per la Guàrdia Civil.

Robatoris i tràfic de drogues

D’altra banda, la Guàrdia Civil de Chelva i Llíria en el marc de l’operació GALLINICA ha procedit a la detenció de 3 persones per delictes de robatori amb força i contra la salut publica.

Els detinguts disposava de locals per al cultiu i assecador de planta de cànnabis, per a posteriorment presumptament vendre aquestes substàncies en les localitats de Llíria, Tuejar i Chelva.

A més, dues d’aquestes persona, presumptament, perpetraven robatoris amb força en habitatges, aprofitant l’absència dels propietaris i mitjançant forçament de portes i finestres del domicili.

La fase d’explotació d’aquest operatiu va culminar amb la detenció d’aquestes persones d’edats compreses entre els 23 i els 48 anys d’edat de nacionalitat espanyola pels delictes de robatori amb força i contra la salut publica.

En els registres realitzats s’ha pogut recuperar diferents objectes com ara televisions, eines i joies per valor de mil euros i intervenir 49 plantes de marihuana i 1 quilo d’aquesta droga seca.

Les diligències han passat a disposició del Jutjat de primera instància no 4 de Llíria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*