La Guàrdia Civil deté al responsable de diverses estafes informàtiques a un veí de Riba-Roja del Túria

Post també disponible en: Castellano

Un home ha sigut detingut a Madrid per la comissió de diversos delictes d’estafa, a través de la tècnica “phishing”, accés no autoritzat a programes informàtics i un delicte d’usurpació d’estat civil

Un veí de Riba-Roja del Túria (València) va denunciar la sostracció de 7.000 euros del seu compte bancari

L’Equip @ de la Guàrdia Civil de Llíria ha finalitzat amb èxit l’Operació “ESPABIL” amb la detenció a Madrid de l’autor de diversos delictes d’estafa, mitjançant la tècnica “phishing”, accés no autoritzat a programes informàtics i un delicte d’usurpació de l’estat civil. L’autor va realitzar la sostracció de 7000 euros mitjançant l’accés al compte bancari del denunciant dels fets. 
La tècnica de “phishing” consisteix en un engany per a manipular a les seues víctimes i fer-se d’aqueixa manera amb les seues dades i claus personals. La Guàrdia Civil, en el si de la investigació duta a terme des del mes d’octubre del 2021, va descobrir que, el denunciant, dies abans de presentar la seua denúncia, va rebre un missatge que, suposadament remetia la seua entitat bancària, en el qual se li indicava que havia de canviar la seua contrasenya d’accés al seu compte, per a això havia de ‘punxar’ en un enllaç que s’adjuntava en el propi missatge. En el mateix li van ser requerides dades i claus personals que, posteriorment, van ser utilitzats per a la comissió del delicte. 
El suposat autor va realitzar transferències per import de 7.000 euros a diversos comptes per a això va usurpar la identitat d’altres persones desconeixedores d’aquests fets. A més, per part dels investigadors s’ha aconseguit el bloqueig de 2 transferències per un import total de 2000 euros, els quals han sigut retornats al perjudicat. 
L’Equip @ de la Guàrdia Civil de Llíria, a través d’una àrdua investigació, va aconseguir identificar a Madrid, a un home de 26 anys d’edat i de nacionalitat espanyola com a suposat autor dels delictes d’estafa, accés no autoritzat a programes informàtics i usurpació d’estat civil. 
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 7 de Llíria. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*