La Guàrdia Civil investiga dues persones al trobar una boa de Madagascar al mig del carrer de l’Eliana

La serpiente se encontraba a cargo de un familiar residente en la localidad de l’Eliana.
La serpiente se encontraba a cargo de un familiar residente en la localidad de l’Eliana.

Post també disponible en: Castellano

Dins dels serveis establerts de forma permanent per la Guàrdia Civil de València per evitar l’abandonament d’animals, agents de Seprona de la Comandància de València han procedit a investigar a una dona i un home de 36 anys i nacionalitat espanyola per un delicte d’abandonament animal, en aquest cas d’una boa de Madagascar.

La Guàrdia Civil va rebre un avís de la troballa a la via pública de la localitat de l’Eliana d’un exemplar de serp, de manera que els agents de Seprona es van traslladar fins al lloc de dipòsit per a la seva identificació.

Per a la seua identificació es va procedir a l’escaneig de la serp mitjançant lector de microxip, llançant un resultat positiu. Es tractava d’una serp boa de Madagascar, inclosa en l’Annex A del Reglament (CE) no 338/97 que regula a Europa el Conveni CITES (posseeix màxima protecció).

Els agents van iniciar investigacions per a la localització de l’propietari, pel fet que sobre la mateixa no consta cap denúncia de desaparició, ni es troba registrada a les bases de dades.

Posteriorment, es va sol·licitar mitjançant ofici dirigit a l’Autoritat CITES informació sobre aquest exemplar, informant aquest organisme que les dades que els consta corresponen a l’criador, el qual resideix a Barcelona.

“Per a la localització de l’propietari se segueix la línia de traçabilitat de la serp, realitzant trucades telefòniques i presa de manifestació de testimonis, concloent amb la investigació de l’propietari”, com han informat fonts de la Comandància de la Guàrdia Civil.

“De la seua manifestació es desprèn que la serp es trobava a càrrec d’un familiar resident a la localitat de l’Eliana el dia de la seva troballa, per això es procedeix a la investigació d’aquest familiar, per ser la persona encarregada de la seua custòdia” .

Les diligències han estat lliurades a la Fiscalia Provincial de València.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*