La Guàrdia Civil investiga una estafa informàtica a un veí de la localitat de Bétera

Post també disponible en: Castellano

Un home de la localitat de Yeles (Toledo) està sent investigat per la comissió d’un delicte d’estafa, a través de la tècnica “phishing”

Un veí de Bétera (València) va denunciar la sostracció de mil euros del seu compte bancari

L’Equip @ de la Guàrdia Civil de Llíria ha investigat a un home de la localitat de Yeles (Toledo) per l’ús de la tècnica “phishing” contra un veí de Bétera (València) per la sostracció de 1000 euros mitjançant l’accés al seu compte bancari. 

La tècnica de “phishing” consisteix en un engany per a manipular a les seues víctimes i fer-se d’aqueixa manera amb les seues dades i claus personals. El perjudicat ha informat que dies abans de presentar la seua denúncia va rebre un missatge que, suposadament remetia la seua entitat bancària, en el qual se li indicava que havia d’emplenar una enquesta de satisfacció. En la mateixa li van ser requerides dades i claus personals que, posteriorment, van ser utilitzats per a la comissió del delicte. 
El suposat autor va realitzar una transferència per import de 1000 euros a un tercer compte per a la qual va usurpar la identitat d’una altra persona desconeixedora d’aquests fets. L’Equip @ de la Guàrdia Civil de Llíria, a través d’una àrdua investigació, va aconseguir identificar a mitjan mes de març, en Illescas (Toledo), a un home de 21 anys d’edat i de nacionalitat espanyola com a suposat autor dels delictes d’estafa, accés no autoritzat a sistemes informàtics i usurpació d’estat civil . 
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 5 de Llíria. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*