La Guàrdia Civil posa en marxa el dispositiu de seguretat per a La Tomatina de Bunyol 2019

Rafa Pérez en La Tomatina 2018.
Rafa Pérez en La Tomatina 2018.

Post també disponible en: Castellano

Com tots els anys, l’últim dimecres del mes d’agost té lloc la festa de La Tomatina a la localitat de Bunyol.

Aquesta celebració congrega més de 20.000 persones, que durant els dies previs van arribant a aquesta localitat i altres properes, fet que suposa un notable increment de població en tota la zona.

Per aquest motiu, la Guàrdia Civil té dissenyat un pla especial de seguretat per evitar tot tipus d’incidents que l’afluència de persones pogués provocar, el qual s’inicia en el dia d’avui, i que afecta la localitat de Bunyol. L’operatiu també cobrirà els desplaçaments de vehicles durant aquests dies a la localitat i el seu entorn.

Aquest any 2019, el nombre d’efectius desplegats compta amb personal de les Unitats Territorials afectades pertanyent a la Companyia de Requena, i components de les diferents especialitats de la Guàrdia Civil com Agrupació de Trànsit, Grup de Reserva i Seguretat (GRS), Seprona, grup de Muntanya (GREIM), Helicòpter, Policia Judicial, Servei d’Informació, grup Cinològic, grup de desactivació d’explosius (GEDEX) i Servei Fiscal.

A més participaran membres de la Policia Local de Bunyol, Proteccion Civil, Seguretat Privada i personal sanitari.

Es prestés una especial atenció i vigilància a qualsevol agressió o abusos deshonestos i es col·laborés estretament amb els punts Violetes instal·lats per l’Ajuntament de Bunyol.

També s’ha restringit l’espai aeri per evitar que sobre volin drones que puguin posar en perill la seguretat a l’esdeveniment.

Es recorda que a l’interior del recinte no es pot introduir ni motxilles ni bosses i es recomana no portar efectes personals com mòbils o carteres, per evitar extravios.

Tot el personal desplegat té com a objectiu principal atendre totes les incidències que poguessin derivar-se de l’aglomeració de persones en aquesta zona, així com garantir la seguretat de tots els ciutadans que vulguin acostar-se a gaudir d’aquesta festa, que any rere any va despertant més interès .

La Guàrdia Civil recorda que aquesta activat el sistema Alercops per a l’esdeveniment, des del qual els usuaris que descarreguin l’App, poden rebre avisos de seguretat i interactuar en temps real des del recinte i els seus voltants amb el Centre Operatiu de la Guàrdia Civil, per comunicar qualsevol fet il·lícit

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*