La Guàrdia Civil procedeix contra 6 persones implicades en 50 fets delictius en domicilis a Llíria, Marines i Domeño

Además de sustraer efectos de domicilios esta organización también realizaba estafas por Internet.

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil dins dels serveis establerts de forma permanent, en el marc del pla d’actuacions per a la prevenció de robatoris amb força en domicilis, ha detingut tres persones i investigat a altres tres, per la seva implicació en 50 delictes contra el patrimoni, a Llíria, Marines i Domeño.
La Guàrdia Civil de Llíria va iniciar una investigació, a fi de poder identificar i detenir l’autor o autors dels fets delictius ocorreguts en aquestes poblacions.
Fruit de les gestions realitzades pels responsables d’aquest operatiu es va aconseguir aclarir aquests fets i procedir contra els presumptes autors.

En el marc de l’Operació que ha vingut a denominar-se “MIDEH”, per part de la Guàrdia Civil de Llíria, s’ha procedit a la desarticulació, d’un grup organitzat format per tres dones i tres homes, d’edats compreses entre els 16 i 57 anys de nacionalitats espanyola i romanesa. Els delictes que se’ls atribueixen són: delictes de pertinença a grup criminal, continuat de robatori amb força en les coses, danys, contra la seguretat viària, ocupació ben immobles i estafes a través d’Internet.
modus operandi

Com vivien en un xalet ocupat en terme de Llíria, sortien per carreteres secundàries amb un vehicle, observant xalets i casetes de camp. Després de triar el lloc accedien fracturant tant portes com finestres, sostraient el que poguessin del seu interior, triant gairebé sempre frigorífics, neveres, bateries. Les mateixes eren venudes a un dels detinguts o eren ofertes a través d’app dedicades a la venda d’objectes de segona mà. Els altres objectes o frigorífics o bateries eren venuts a pes en ferrovelleries de la zona, tenint nombroses vendes realitzades.

Durant les investigacions i en els interrogatoris es van obtenir proves en què es va documentar llocs on s’estaven cometent robatoris i que comentaven que era la segona o tercera vegada que entraven a robar al mateix lloc, hi denúncies al juny de 2017.

Una altra faceta delictiva d’aquesta organització era l’estafa a través d’Internet, tenien molts frigorífics i neveres. Després de contactar la víctima i fer l’ingrés l’organització no enviava l’objecte suposadament comprat.
En definitiva, s’ha detectat i neutralitzat un important grup criminal dedicat des de l’any 2017 fins a data actual al robatori en xalets i cases de camp en els termes municipals de Llíria, Marines i Domeño.

50 fets delictius aclarits tots ells contra el patrimoni, esperant resoldre més a mesura que avancin les investigacions.
Les diligències han passat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció nº 5 de Llíria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*