La Guàrdia Civil salva la vida de 48 animals a Xest i Monserrat

Post també disponible en: Castellano

45 tords vius havien sigut capturats mitjançant el mètode il·legal de caça denominat ‘PARANY’

3 gossos d’una de les denominades races potencialment perilloses, van ser rescatats amb greus lesions i en estat de desnutrició

La Guàrdia Civil de València rescata la vida de 48 animals, entre els quals es troben 45 tords capturats mitjançant el mètode ‘PARANY’ i 3 gossos American Stafford-Bully amb diverses lesions i en estat de desnutrició.
Totes dues actuacions han sigut dutes a terme durant el mes de novembre. La primera d’elles, va començar després de procedir-se al visionat, durant un servei nocturn i amb càmeres d’infrarojos, d’una zona en la qual es va observar la presència d’un ‘PARANY’, concretament el paratge denominat Anzur del terme municipal de Xest. Aquest és un mètode prohibit de caça consistent en la implantació de paranys per a ocells disposades en els arbres on es col·loquen ‘penjadors’ (fustes amb clivelles) a les quals se li posen unes ‘varetas’ impregnades amb substància adhesiva (lliga) per a capturar als ocells. Aquestes són atretes cap a l’interior dels arbres amb l’ajuda de reclams electrònics, de manera que, en posar-se sobre els penjadors impregnats en aquesta cola, aquest s’adhereix al plomatge, perdent la capacitat de vol i caient a l’interior del ‘Parany’, que es troba circumdat amb alguna mena de xarxa o malla on queden atrapats.
L’ús de la lliga així com de xarxes per a la presa estan prohibits tant per la Directiva 79/409/CEE, relativa a la conservació d’ocells silvestres, com per la Llei 42/2007 del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat, en tractar-se de mètodes de caça massius no selectius.
D’aquesta manera, la Patrulla del Servei de Protecció de la Naturalesa de València ha rescatat 45 tords vius i 5 morts, els quals són entregats en el Centre de Recuperació de Fauna de la Generalitat Valenciana del Saler, amb la finalitat d’eliminar la cola del seu plomatge i ser posteriorment alliberats al medi natural.
A més, s’han decomissat els següents utensilis: 1 reclam electrònic d’avançat disseny i nombroses varetas impregnades de cola. Dues persones de nacionalitat espanyola estan sent investigades per un delicte contra la fauna. 
La segona actuació ha sigut duta a terme en la localitat de Montserrat (València) per agents de Seguretat Ciutadana, els qui es van adonar durant el servei que, a l’interior d’un xalet, 3 gossos d’una de les denominades races perilloses, es trobaven emetent laments i presentaven ferides de gravetat. Els animals estaven en un clar estat d’abandó, tant per les seues condicions físiques com per la insalubritat del lloc en el qual habitaven, ja que la parcel·la semblava estar sent utilitzada com a abocador o desballestament. 
Després d’aconseguir donar amb la identitat dels propietaris de l’habitatge, gràcies a la col·laboració de Policia Local, aquests es van personar en el lloc. Els agents van procedir a l’accés a la parcel·la, amb el consentiment dels propietaris allí presents, i van verificar que 2 dels gossos presentaven diverses ferides de gravetat, fins i tot en un d’ells es va poder constatar l’absència de parts toves de les orelles. Els tres animals domèstics es trobaven en estat aparent de desnutrició i vivien envoltats de la seua pròpia femta. A causa de la situació que presentava el lloc, els agents no van ser capaços de localitzar cap menjadora ni abeurador, en cas que aquest existira. 
Després del rescat pels agents de la Guàrdia Civil de València, els animals van ser entregats a una empresa de gestió de recollida d’animals. 
2 persones, un home de 24 anys i una dona de 21, tots dos de nacionalitat espanyola, estan sent investigats per un delicte de maltractament d’animals domèstics. 
Les diligències de la primera actuació han sigut entregades en la Secció de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia Provincial de València.
Les diligències de la segona actuació han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Picassent.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*