La huitena edició del gran joc dels escacs de Xest arriba a la seua fi amb l’acte de lliurament de premis

Post també disponible en: Castellano

El divendres passat, 5 de maig, la sala d’actes de la Fundació cajacheste va acollir l’acte de lliurament de premis de la huitena edició del gran joc dels escacs, un projecte educatiu impulsat per José Miguel Martino amb el suport de la Regidoria d’Educació i de la Fundació cajacheste, en el qual han participat els cursos de 5é i 6é de Primària dels CEIP Vicente Blasco Ibáñez i Francisco Giner dels Rius de Xest.

L’acte va començar amb la benvinguda per part de l’alumnat encarregat de presentar el lliurament de premis i amb la projecció d’un curtmetratge d’animació sobre els escacs. Després, Chelo Sánchez Vidal, una de les mestres implicades en el projecte, va ser la primera a dedicar unes paraules a xiquets, xiquetes i famílies amb una presentació sobre els escacs i els Objectius de Desenvolupament Sostenible. “Els escacs reuneix tots els principis dels ODS, és un esport assequible i és inclusiu, perquè hem pogut jugar tots i totes. Per als escacs no hi ha barreres, és una diversió per a tota la vida i promou l’equitat i el respecte, claus per a aconseguir una atmosfera de tolerància a tot el món”, destacava Sánchez.

José Miguel Martino també va intervindre, posant en valor la trajectòria del projecte. “Aprofitant les virtuts que té els escacs com a eina educativa, va sorgir la iniciativa del Gran joc dels escacs, dissenyat per a alumnes d’a partir de 5é de Primària. Com heu pogut comprovar, es compon de tres facetes: jugar partides d’escacs, resoldre problemes d’escacs i contestar a les preguntar relacionades amb els escacs i les diferents àrees del currículum. La primera vegada que ho vam posar en marxa va ser en el curs 2015-2016 i des de llavors s’han beneficiat més de 800 alumnes i alumnes. Durant tots aquests anys s’ha fet un treball en equip entre alumnat, professorat i famílies; també hem comptat amb la complicitat de la regidora d’Educació. Sense el vostre suport i col·laboració no hauria sigut possible. Us felicite a tots”, manifestava Martino.

La regidora d’Educació, Mª Angeles Llorente, també va fer un ampli agraïment a les persones que fan possible la realització del projecte i de l’acte de lliurament, amb esment especial per a l’alumnat. “Hui ací els protagonistes d’aquest projecte, juntament amb Martino, sou vosaltres i vosaltres. El Gran Joc dels Escacs us ha deixat un regal per a tota la vida. En primer lloc, amb els escacs s’aprén a pensar, i pensar és el que us farà lliures. Cal saber pensar per a tindre capacitat crítica. La segona virtut d’aquest esport és que, encara que hi ha competitivitat, preval el respecte. Des de la Regidoria d’Educació continuarem donant suport a aquest projecte perquè creiem que des dels Ajuntaments cal promoure l’educació de qualitat”, apuntava Llorente.

Després de les intervencions, l’alumnat conductor de l’acte també va agrair a tota la comunitat educativa la seua labor, especialment a José Miguel Martino, així com a la regidora, Mª Ángeles Llorente, i a José Casas, per part de la Fundació cajacheste. 

L’acte es va tancar amb el lliurament de medalles a l’alumnat participant i les copes als guanyadors i les guanyadores de cada curs. L’Ajuntament va fer lliurament d’un detall a José Miguel Martino i al professorat participant en aquesta edició. Per part seua, el professorat i les famílies també van obsequiar a Martino en agraïment pel seu treball altruista.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*