La II Trobada de Joventut Rural de la Comunitat Valenciana reuneix a Aras de los Olmos experiències de dinamització i participació juvenil

Post també disponible en: Castellano

La Generalitat ha organitzat la II Trobada Joventut rural de la Comunitat Valenciana ‘, que es desenvolupa el 23 d’octubre al Teatre Municipal de Llaures dels Olmos.

La trobada impulsat a través de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), compta amb la col·laboració de la Càtedra Pagoda de Govern Obert, Participació i Open Data (Pagoda) de la Universitat de València i l’ajuntament de Aras de los Olmos.

L’anàlisi del medi rural valencià des d’un prisma juvenil i les experiències de dinamització centren la Trobada oberta a joves, agents de desenvolupament local així com a professionals i regidories de Joventut per donar respostes als desafiaments a què s’enfronten les petites poblacions de l’interior de la Comunitat Valenciana.

El director de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, pronuncia la conferència inaugural amb el títol ‘Participació Juvenil’. El programa inclou també conferències sobre ‘El dret a la participació de joves’ i ‘La participació en les polítiques locals’, a càrrec de Carmen Montalba, professora de Treball Social de la Universitat de València.

Noelia Valero, de l’Associació de Professionals de la Joventut de la Comunitat Valenciana aborda ‘La participació en el disseny de la política de joventut’ i, a continuació, en taula rodona es realitzarà la presentació de la ‘Xarxa de Municipis per la Participació’ .

A la vesprada, Raul Camacho, tècnic de participació de l’Ajuntament de Xàtiva aborda els pressupostos participatius i Pau Beneït, tècnic de participació de l’Ajuntament de Silla, parla de bones pràctiques de política local de participació juvenil.

La ‘Experiència Benlloch’, a càrrec de Raul Contreras, de Nittúa i Escola d’Emprenedoria Rural, dóna pas a un temps per al debat.

En aquesta II edició col·laboren també la Mancomunitat de l’Alt Túria, la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica i l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*