La Mancomunitat Interior Terra del Vi participa en una jornada pionera sobre prevenció d’addiccions amb perspectiva de gènere

Post també disponible en: Castellano

La jornada es desenvoluparà a través d’un taller en línia que tindrà lloc el 10 de març, de 17,00 a 20,00 hores. Inscripcions fins al 8 de març.

La Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (*UPCCA), torna a fer un pas avant en el que a polítiques d’igualtat es refereix i col·labora amb la Jornada ‘Prevenció d’Addiccions amb Perspectiva de Gènere’ al costat d’altres municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana.

Destinada a agents d’igualtat, professionals de la prevenció de conductes addictives, professorat, famílies, joves i tota persona relacionada amb l’àmbit de la joventut i la salut, aquesta jornada pretén evidenciar els estereotips de gènere en relació amb les addiccions.

El taller en línia es desenvoluparà el pròxim 10 de març, de 17 a 20 hores, i comptarà amb una metodologia participativa, a través de huit ponències. Es compartiran diferents exemples d’experiències reeixides en la matèria, establint sinergies i fomentant el treball en xarxa.

Conscients de la falta d’inclusió de la perspectiva de gènere en els programes de prevenció de les conductes addictives desenvolupats en els últims 30 anys, des de la *UPCCA es pretén analitzar i visibilitzar les representacions socials dels consums per a les dones.

En aquest sentit, malgrat que ja està establit que la salut està determinada per múltiples factors, com la qualitat de les relacions i de les condicions de vida, l’entorn pròxim o l’accés als serveis i al mercat laboral, falta una visió transversal que també incloga les qüestions de gènere.

Per això, aquesta jornada s’alça com una eina de gran ajuda per a repensar les actuals perspectives i considerar quins són els seus punts cecs. 
Així, s’intentarà respondre a qüestions com quin és l’afectació diferencial del consum d’alcohol o si es culpabilitza a les dones concloent prematurament que el consum excessiu d’alcohol les situa en perill davant agressions sexuals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*